Hoe zit dat met studiefinanciering als je van het HBO naar MBO switcht?

Beste allen,

Ik had een vraagje. Ik wil van het hbo naar het mbo overstappen ivm een praktischere aanpak en al een lange tijd op het hbo gesukkeld te hebben. Ik heb nu 3 jaar 3 verschillende hbo studies gedaan en ik vroeg me af of de prestatiebeurs die ik daar ontvangen heb ook bij het mbo weer verder gaat. Dus dat ik dadelijk geen studieschuld heb mits ik mn diploma gehaald heb. Hopelijk weten jullie een antwoord.

Groeten,

Hawkie

Weet jij het antwoord?

/2500

Een paar maanden terug vroeg ik hier ongeveer hetzelfde: http://www.goeievraag.nl/vraag/financien-werk/financien/overig/hbo-studie-begin-rond-september.379121 Ter bevestiging nog even aan DUO zelf gevraagd, en die gaven mij antwoord dat ik niet opnieuw studiefinanciering hoef aan te vragen. En nee, de prestatiebeurs gaat niet weg bij het behalen van een MBO diploma.

Je moet wel terug betalen bij het niet halen van een HBO diploma. Je hebt 3 jaar een prestatiebeurs gekregen voor een HBO studie, deze beurs is hoger dan die voor het MBO. Als je nu overstapt naar het MBO (3/4) krijg je nog 1 jaar presatiebeurs voor een MBO opleiding niveau 3/4. Als je binnen 10 jaar een MBO 3/4 diploma haalt hoef je dat ene jaar dat je prestatiebeurs voor MBO hebt gehad niet terug te betalen. Die 3 jaar HBO blijft gewoon staan en word geen gift, tenzij je een HBO diploma haalt. Toegevoegd na 1 minuut: Ik zie in de reactie van Fynya staan dat MBO en HBO los van elkaar gezien word, en dat je dus 4 jaar MBO stufie zou kunnen krijgen. Mijn nicht heeft dit geprobeerd na 4 jaar HBO (zonder diploma) volgens DUO kon dit niet, ze had 4 jaar gehad voor HBO, ze kon niet nog eens 4 jaar krijgen voor MBO.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100