bovenbouw VO verplicht schooltv weekjournaal te kijken, wat kan ik hier aan doen?

SchoolTV weekjournaal is een actualiteitenprogramma voor kids tot en met groep 8, Nu zit ik in de 4e van het voorgezet onderwijs en zijn wij verplicht dit programma te bekijken, wat kan ik hier als leerling aan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het lijkt mij dat ze je niet kunnen verplichten om wat dan ook te doen buiten schooltijd Tijdens de lessen kunnen ze je het wel verplichten om met de hele klas daar naar te kijken maar buiten schooltijden dus niet

Helemaal niks, gelukkig. Behalve je ogen stiekem dichthouden. Er zal wel meer op school zijn waar jij mogelijk het nut niet van inziet dat uiteindelijk toch een doel dient. Misschien kijken jullie hier wel naar om daarna je discussie technieken te oefenen.

Ik zou dit probleem voorleggen aan je mentor/mentrix. Hij of zij zou dit weer kunnen voorleggen aan degenen die het verplichten. Als je iets onredelijks veranderd wil hebben is het sowieso slim om dit goed te 'organiseren'. Ik neem aan dat er meerdere leerlingen op school zijn die het belachelijk vinden om het Schooltv weekjournaal te kijken? Zorg ervoor door jullie mening (op natuurlijk een nette manier ;)) te laten horen aan jullie mentoren en docenten. Eventueel kan je je ouders inlichten. Zij kunnen ook 'klachten' indienen. Bij mij op school was er ook iets onredelijks (we zouden onze laptop opeens moeten inleveren aan het eind van het jaar terwijl ons beloofd was deze te houden). Enkele leerlingen hebben toen ook hun ouders ingelicht, en die hebben dan weer gesprekken gehad op school volgens mij. Bovendien hadden wij onze mentor ingelicht, en die heeft er ook veel aangedaan. Nu is het gelukkig opgelost en mag onze klas alsnog de laptops houden (alhoewel we ze uiteindelijk alsnog in moeten leveren..) Toegevoegd na 1 dag: Ik ben nog vergeten te vermelden dat je natuurlijk eerst naar de desbetreffende docent moet gaan (zie de reacties).

SchoolTV is inderdaad voor leerlingen van groep 7 en groep 8. Toch geef ook ik het als docent Nederlands soms op als huiswerk aan mijn derde klassen vmbo-bk. Eerder gaf ik het kijken van het gewone journaal op als huiswerk, maar veel van mijn leerlingen bleken met name de politieke en economische onderwerpen moeilijk te kunnen volgen. Vandaar dus SchoolTV weekjournaal; net iets meer diepgang dan het Jeugdjournaal. Ik geef het dus op als huiswerk en verwacht dat mijn leerlingen het kijken. Net als andere docenten ook verwachten dat het huiswerk dat zij opgeven gedaan wordt. Neemt natuurlijk niet weg dat je bij een docent gewoon kan vragen waarom iets als opdracht wordt opgegeven. Daarnaast maakt het, vind ik, ook nogal uit of je in de vierde klas van vmbo-b zit of in de vierde klas vwo. Hoewel in deze laatste klas het ook best gekeken kan worden onder het mom van aansluiten bij een doelgroep. Vraag gewoon de docent wat de reden is van deze opdracht. Dit geeft vast een hoop duidelijkheid.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100