Bestaan er ook bachelor opleidingen over autisme?

Ik vroeg me af of er ook bachelor opleidingen over autisme, ASS,... bestaan. Ik heb afgelopen academiejaar het 1ste jaar ergotherapie erop zitten, maar dat was niet zo goed verlopen, en omdat ik zeer geïnteresseerd ben in autisme was ik opzoek of er ook bachelors zijn, maar ben er nog geen tegengekomen. Wel banaba's of postgraduaten.

Ik heb afgelopen week, een week vrijwilligerswerk gedaan bij kinderen, tieners & jongeren met autisme, ASS,.. en dat heeft lag me helemaal, en gaf me zoveel positieve energie.

Weet iemand of er bachelors of opleidingen over autisme bestaan, waar voor je niet eerst een bachelor of master moet hebben? Of bachelors die goed zijn als vooropleiding voor een banaba of postgraduaat over autisme?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb op google een opleiding gevonden: http://www.convenantautisme.nl/deskundigheidsbevordering.html?mnu=tmain700

Ja. Als je die richting op wilt dan is de HBO-opleiding Sociaal Pedagogische Hulp (SPH) aan te bevelen. Als sociaal pedagogisch hulpverlener help of ondersteun je mensen in hun woon- en leefsituatie. Vaak gaat het om mensen die door bijzondere omstandigheden, beperkingen of belemmeringen niet (volledig) zelfstandig kunnen functioneren. Zelfstandig wonen, werken, zorgen voor de dagelijkse dingen en samenleven met anderen is voor hen vaak een probleem. Daarom krijgen zij ondersteuning, begeleiding of opvang. Bijvoorbeeld in een instelling, een dagactiviteitencentrum, een werkproject of begeleid wonen-project. Als sociaal-pedagogisch hulpverlener (SPH'er) zorg je voor deze professionele hulp en ondersteuning. De SPH'er activeert en organiseert, maar altijd in een hulpverleningssituatie. Je kunt de hbo-opleiding SPH bij 22 hogescholen volgen. Er is zowel een voltijd, deeltijd als een duale variant.

Bronnen:
http://www.carrieretijger.nl/opleiding/sociaal/sph

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100