Studiejaar 2011/2012 een negatief bindend studieadvies gekregen, kan ik het schooljaar 2012/2013 opnieuw dezelfde studie volgen op dezelfde school?

Ik heb vorig schooljaar mijn propedeuse bij lange na niet gehaald, veel afwezig geweest ook door ziekte, dit schooljaar heb ik niet gestudeerd, kan ik volgend jaar weer dezelfde studie doen aan dezelfde school? Of is zo'n bindend advies voor 2 jaar? Alvast bedankt voor de antwoorden!

Toegevoegd na 2 minuten:
Er zit een fout in de titel sorry! Studiejaar 2011/2012 heb ik het negatieve advies gekregen en ik wil eigenlijk in september weer beginnen, dat is schooljaar 2013/2014! Sorry!

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kan dat het beste op die school vragen, aangezien daar overal andere regels voor zijn. Ik weet wel dat het meestal 1 jaar is, dus dat je 1 jaar iets anders moet gaan doen en daarna mag je er weer op.

Dit verschilt per studie. Soms mag je het jaar erna meteen al beginnen. Soms moet je een jaar wachten voordat je weer mag beginnen. En ik ken enkele voorbeelden van studies waar je 3 jaar lang de opleiding niet mag doen. Vraag het dus even na bij je school/uni.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100