Als je een 9 voor een vak staat, heb je dan 3 compensatiepunten?

Ik doe eindexamen havo. Momenteel sta ik voor Duits een 9. Zijn dit dan drie compensatiepunten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Let op: bij MIJN school is het zo dat als je zoals jij voor een vak een 9 staat dat je 3 compensatiepunten hebt. Dus dat wordt geteld vanaf de 6. Wel een mooi eindcijfer, trouwens. ;)

Waarschijnlijk heeft jouw school een eigen site, daar staat het op. Dit is bij mij wel het geval. Maar even over jouw 9. Bij ons kan je niet meer als 3 compensatiepunten hebben. Dit is onze 'tabelletje': Cijfer - Compensatiepunt: 6 = 0 7 = 1 8 = 2 9 = 2 10 = 2 Je kunt dus niet meer als 2 compensatiepunten krijgen, maar dat is op mijn school aan de orde. Als je lager als een 6 staat sta je in de min maar dat is vanzelfsprekend. Dit kan wel oplopen tot -5. Voor alsnog raad ik je aan om de bevorderingsnormen/examennormen goed door te lezen.

Misschien intern voor tussentijdse overgangen maar niet voor het eindexamen. "In het schooljaar van 2012-2013 komt er een nieuwe regeling die het behalen van een diploma nóg moeilijker zal maken. Deze nieuwe regeling houdt in dat men op de HAVO en het VWO voor de vakken Engels, Nederlands en Wiskunde maar één onvoldoende mag halen op de eindlijst. Bij het behalen een 4 op de eindlijst is de leerling gelijk gezakt. (...)" Een 9 voor Duits in combinatie met een 5 voor wiskunde en een 5 voor Nederlands zal leiden tot zakken, terwijl het gemiddelde van deze 3 cijfers wel ruim een 6 is.

Bronnen:
http://educatie-en-school.infonu.nl/examen...

Bij je eindexamen werkt dat niet meer zo, hieronder de regels, je hebt weinig aan een 9, een 8 is al genoeg om een 4 te compenseren. Vanaf het schooljaar 2012-2013 geldt ook dat je op havo of vwo niet meer dan één 5 mag halen voor de vakken Nederlands, Engels en wiskunde. Daarna geldt: Je bent geslaagd als: alle eindcijfers een 6 of meer zijn; of 1 eindcijfer een 5 is en alle andere eindcijfers een 6 of meer zijn; of 1 eindcijfer een 4 is en de overige eindcijfers een 6 of hoger zijn en als het gemiddelde van alle eindcijfers 6.0 of meer is; of voor 2 vakken de eindcijfers 4 en 5 of 2 x 5 zijn en het gemiddelde van alle eindcijfers 6.0 of meer is.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/vo...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100