Wat heb je aan Hbo

Toegevoegd na 2 minuten:
en wat is hbo

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat heb je aan hbo? Het is hoger beroeps onderwijs. Daar heb je dan verschillende richtingen in. O.a.HTS (Technisch) en HEAO (Hogere Economische Administratief Onderwijs). Je vergroot je kansen aanzienlijk op de arbeidsmarkt en je salaris (zowel instap als eind) ligt veel hoger dan een MBO-er. Als je de mogelijkheid hebt (zowel financieel als tijd) zou ik het zeker doen! Ik heb de HEAO deeltijd gedaan (tijdens mijn werk) en heb daar nooit spijt van gehad. Echter, naast je werk is heel erg zwaar dus als je het gelijk na je MBO kunt doen zou ik dat zeker adviseren!

HBO is hoger beroeps onderwijs. Heel generalisered wordt je daar opgeleid voor een leidinggevende functie in het vakgebied van jou keuze. Dit betekend niet dat je leidinggevende wordt zodra je je studie hebt afgemaakt, maar dat je in potentie dit later in je loopbaan wel zou kunnen worden.

Veel werkgevers hechten er veel waarde aan als je een opleiding genoten hebt in de richting waarop je solliciteerd. Dus eigenlijk een soort meetinstrument hoe 'slim' je bent.

Door na je mbo-opleiding verder te studeren aan het hbo verandert je arbeidsperspectief. In beroepen op mbo-niveau ben je vaak alleen uitvoerend bezig. Bij beroepen op hbo-niveau leer je met meer afstand naar je vakgebied te kijken. Als hbo-er zul je merken dat er soms meer oplossingen voor een probleem zijn. Het is aan jou om de beste te kiezen. Ook leer je flexibeler en zelfstandiger op te treden in je werk. Dit wordt gezegd over de ICT, maar gaat ook op voor andere richtingen.

Bronnen:
http://www.iechallenge.nl/Carriere/mbo-vs-hbo.html

Na 1 jaar HBO kan je naar de universiteit. Tegenwoordig krijgen alleen de hele goede studenten van het HBO de banen die bij het HBO passen. Een diploma is wel een voorwaarde maar lang niet genoeg voor een passende baan. Gewoon omdat er teveel mensen een HBO-diploma hebben.

HBO is Hoger beroepsonderwijs. Je kunt een HBO-opleiding volgen als je je HAVO- of VWO-diploma hebt gehaald of een afgeronde MBO-opleiding hebt gedaan. Met een HBO-opleiding vergroot je je carrièrekansen. Bij een MBO-opleiding wordt je klaargestoomd voor het werken in de praktijk. Een HBO-opleiding verdiept en verbreedt je kennis. Je kansen b ij een sollicitatie zijn vaak groter en je hebt meer kans op verantwoordelijk werk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100