Welk vakkenpakket moet ik hebben om grafisch ontwerper te worden?

ik weet niet welk vakkenpakket ik moet kiezen :/ jaar havo 3

Weet jij het antwoord?

/2500

Afhankelijk van het niveau en opleiding moet je vaak een aantal vakken beheersen: - Nederlands - Engels - Wiskunde Verder worden er vrij weinig eisen gesteld voor een vervolgopleiding. Alles wat je geleerd hebt tot nu toe (muv enkele vakken) ga je niet meer gebruiken bij grafisch vormgeving.

Ik denk dat je dan sowieso als het kan iets van Kunst Beeldend erbij moet nemen, ik denk dat dat wel handig is. En misschien informatica?

Na het afronden van de hbo-opleiding Grafische Vormgeving mag je de titel Bachelor of Design (BDes) voeren en kun je op je visitekaartje het beroep van grafisch ontwerper/vormgever vermelden. Als grafisch ontwerper kun je bij verschillende organisaties in verscheidene functies aan de slag. http://www.carrieretijger.nl/opleiding/kunst/vormgeving Om op die HBO te komen moet je een mbo4, een havo of een vwo diploma hebben maar je profiel maakt niet uit. Of je wordt toegelaten kan bepaald worden door een assessment, zie daarvoor deze link als voorbeeld: http://www.hogeschoolrotterdam.nl/opleidingen/vormgeving/voltijd/toelating Kijk dus eerst naar welke HBO je wil en zorg dat je goed weet hoe je daar komt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100