ik doe nu mavo en ik wil advocaat strafrecht worden wat moet ik dan nog allemaal doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je zult VWO moeten hebben of HBO en daarna de universiteit rechten moeten doen. Dan nog stage lopen.

Na de Mavo overstappen naar de Havo (vierde leerjaar). Dan HBO-Rechten gaan studeren. Daarna kan je verder studeren aan de universiteit om de mastertitel te halen. Of je kunt na de Havo overstappen naar het VWO (vijfde leerjaar), en daarna aan de universiteit rechten gaan studeren.

Zoals ik doe: 2 jaar mbo4 juridisch medewerker zakelijke dienstverlening (deeltijd) 4 jaar hbo rechten 4 jaar master rechtsgeleerdheid (kan je strafrecht kiezen)

En als je alles hebt gedaan wat in de antwoorden hieronder staat, ben je nog niet helemaal klaar. "Wanneer je je rechtenstudie succesvol hebt afgerond, kun je advocaat-stagiaire worden. Je volgt dan de verplichte Beroepsopleiding (BO) waarbij het accent ligt op kennis van het proces- en gedragsrecht en het eigen maken van typisch advocatuurlijke vaardigheden. Deze opleiding is gespreid over een periode van ongeveer elf maanden. Na de BO moet je als advocaat-stagiaire ook de Voortgezette Stagiaire Opleiding (VSO) doorlopen en 74 opleidingspunten behalen."

Bronnen:
https://www.advocatenorde.nl/1716/studente...

Je moet hiervoor de universitaire studie rechten doen. Je zou misschien kunnen beginnen door na je mavo opleiding de MBO opleiding Juridisch medewerker te doen. Daarna kun je HBO rechten gaan doen. Bij de meeste universiteiten is een HBO propedeuse (het eerste jaar gehaald) voldoende om door te stromen naar de universiteit, dan kun je aan die opleiding beginnen. Daarna werk je 3 jaar als advocaat in opleiding. Dit is een vrij lange weg, het duurt minimaal 12 jaar (4 jaar mbo, 1 jaar hbo =, 4 jaar universiteit, 3 jaar beroepsopleiding binnen advocatuur). In de praktijk is het vaak zo dat studenten die doorgestroomd zijn (bijvoorbeeld HBO naar universiteit, zeker als de student alleen HBO rechten heeft gedaan) er meer moeite mee hebben dan studenten die direct aan die opleiding zijn begonnen (bijvoorbeeld direct vanaf het VWO naar de universiteit). Maar, het komt wel voor. Je zult wel veel motivatie nodig hebben om het vol te houden! Een alternatief is dat je na je mavo opleiding bijvoorbeeld aan het ROC direct gaat proberen je havo/vwo diploma te halen, dan kun je in 1x door. Maar misschien is de weg via het MBO wel slimmer: Je wordt dan in elk geval opgeleid in het beroepsveld dat je aanspreekt, en als het uiteindelijk toch te hoog gegrepen is om bijvoorbeeld een HBO opleiding te doen heb je wel een beroepsopleiding op zak!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100