Moet er meer gedaan worden aan het voorkomen van geweld op scholen?

Denk aan detectiepoortjes, bewaking binnen de school en kluis- en tasinspecties. Zou het werken, of toch niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Gewoon naar een andere school gaan. Ik ken zat scholen waar niet tot nauwelijks geweld voorkomt.En die hebben geen detectiepoortjes en ook geen beveiligers.

Er moet gewoon een degelijk anti-pestbeleid zijn op scholen. Pesten is de bron van alle ellende. Detectiepoortjes zijn zinloos. Als er mensen zijn die gewelddadige intenties hebben zullen ze creatief genoeg zijn om hiervoor de gelegenheid te creëren. Op dezelfde manier moet de Verenigde Staten zich afvragen waarom ze door al-Qaeda zijn aangevallen in plaats van de tegenaanval te kiezen.

Ja, er moet absoluut meer gedaan worden, maar dan wel aan de oorzaak van het geweld. Dus niet alleen symptoom bestrijding als wapens weren. De enige manier om dingen echt aan te pakken is de oorzaak aanpakken. Vanaf het begin, in de kleuterklassen kun je al seinen zien dus geef de gezinnen aandacht. Niet agressief maar juist echte aandacht, daar gaan mensen zich beter door voelen en dan kan men in beweging komen. Een betere sfeer thuis, een beter gevoel van betrokkenheid bij de maatschappij waarin je leeft (al is het maar het buurtje waarin je leeft, en de school waar je kinderen naar school gaan). Dat zijn zaken die uitmaken. Trek de mensen erbij, allemaal, ook die die eigenlijk niet snel uit zichzelf komen, die weinig contacten hebben met de buurt. Vorm een groep, een maatschappij. Geef aandacht, veel aandacht en je krijgt er (ongelooflijk) veel voor terug. Bijvoorbeeld minder geweld, maar vooral gelukkiger mensen. En niets is mooier dan zien dat mensen gelukkiger worden, beter in hun vel zitten, omdat ze beter in hun omgeving zitten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100