Op hoeveel pauze heeft een middelbare scholier recht?

Vandaag kreeg ik een bericht van de school, vanaf 25 februari zijn leerlingen bij mij op school verplicht om in de pauze te surveilleren. Maar is het wel toegestaan om een middelbare scholier, klas 4 zijn/haar pauze te ontnemen? Ik vind het zelf namelijk nogal bizar als je op een dag van 7/8 lesuren maar 20 minuten pauze hebt...

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dit is toegestaan. Surveilleren gaat op toerbeurt, dus je hebt er maar heel af en toe last van. Het leven heeft nog wel meer "bizarre" dingen in petto die gewoon zult moeten accepteren.

Er is voor scholieren eigenlijk niets geregeld voor wat betreft pauze. Mijn kind moet regelmatig een pauze gebruiken om van de buitengym naar school te komen per fiets. Voor leerkrachten is er wel wat geregeld maar dus geen minimum voor leerlingen. Leerkrachten: Als er langer gewerkt wordt dan 5½ uur moet een personeelslid 30 minuten aaneengesloten pauze hebben Als langer gewerkt wordt dan 8 uur moet een werknemer 45 minuten pauze hebben, waarvan 30 minuten aaneengesloten Verder is surveilleren voor leerlingen nou ook weer niet iets waar je zo moe van wordt dat je meteen een pauze nodig hebt. Waarom worden leerlingen gebruikt?

Bronnen:
http://www.leraar24.nl/dossier/2849/pauze-...

In principe gelden dezelfde regels ook voor scholieren, bij een dag van 8 uur hebben ze recht op 45 minuten pauze

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100