Is er morgen kans op ijsvrij voor een middelbare school in Amsterdam?

Ik ben ervan bewust dat er een soortgelijke vraag is gesteld maar deze vraag gaat over een specifieke situatie, namelijk morgen. Treinen rijden minder/niet , en ander openbaar vervoer is vertraagd. Ook is fietsen zeer moeilijk. Zouden middelbare scholen dan geen ijsvrij moeten geven ? Of bepaalt een school dat zelf ? Zijn daar regels/afspraken/wetten voor?
Alvast bedankt !

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Daar is geen wet voor, scholen mogen dat zelf bepalen. Vorige week waren alle scholen in Den Haag vrij: http://nos.nl/artikel/461963-sneeuwvrij-voor-school-in-den-haag.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+nosnieuwsbinnenland+%28NOS+Nieuws+-+Binnenland%29 Veel scholen doen niet moeilijk over te laat komen, dat scheelt al heel wat. Toegevoegd na 1 minuut: Vorige week was de ellende in het zuidwesten, nu is het probleem vooral in het noord-oosten maar ook daar heeft het al de hele nacht gesneeuwd en konden ze de sneeuw wegvegen. Vorige week kwam de meeste sneeuw tijdens de spits. Toegevoegd na 11 minuten: Verder: of die kans bestaat ligt aan waar jouw school staat.

Dat mag elke school zelf bepalen. Ik denk dat het morgen nogal mee valt. Maar vraag eens na wat de regels op school zijn. Ik weet nog dat bij ons je thuis mocht blijven als er geen bussen reden, dus niet minder maar helemaal geen. Nu is het makkelijker om iedereen op de hoogte te brengen via internet.

De school mag dat zelf bepalen, dat hang af van bijvoorbeeld de temperatuur -10 of -30 dat is iets anders ook als er veel leerlingen met het openbaar vervoer moeten reizen dan is er ook een kans dat de leerlingen ijsvrij krijgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100