Heeft iemand tips voor angst in de klas?

ik zit op de middelbare school en ik ben best wel zenuwachtig als ik de beurt krijg om iets te zeggen. ik krijg dan bijna geen adem als ik bijna klaar ben met praten. vooral bij presentaties heb ik wel moeite om te praten


weet iemand hoe je daarmee kunt omgaan over heeft iemand tips voor mij


Alvast Bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In de eerste plaats zou ik je aanraden te gaan praten met je mentor/studiebegeleider. Binnen scholen zijn meestal docenten aanwezig die zich bezighouden met het begeleiden van leerlingen met (faal)angst. Kan dit niet of levert het niet op wat jij ervan verwacht, dan zou ik een gesprek aangaan met je huisarts. Er zijn heel veel mogelijkheden om professionele hulp te krijgen, en degene die je daarin het best kan adviseren is iemand die je kent.

je moet gewoon jezelf zijn en niet bang zijn en als je een foutje maakt maak dat niet uit want iedereen maakt fouten en denk dat je goed bent en denk positief en niet negatief ik hoop dat ik je heb geholpen maar ik heb 1 vraag nog hoe vraag je een vraag op goeievraag

Je kunt bijvoorbeeld bij een spreekbeurt (dat doe ik) denken na na iedere dia:ja ik doe het goed dan krijg je zelf vertrouwen en dan gaat het beter. Dat je bang bent dan is nou eenmaal je moet denken dat je het goed doet en het maakt niet uit of je het fout hebt je bent nou eenmaal op school om te leren en je kan het ook tegen je leraar zeggen dat helpt!

Ik zou me eerst eens afvragen WAAROM je dit hebt. Ben je bang dat anderen je raar zullen vinden? Vind je het eng als iedereen naar je kijkt als jij wat zegt? Ik zou aan de hand van die reden een oplossing zoeken. Ik weet niet hoe oud je bent, maar je kan daar overheen komen als je jezelf 100% inzet. En niet bij de kleinste dingen al vastlopen, je mag best af en toe wat "schijt" hebben.

Ik heb dit ook! Als ik de beurt krijg wordt ik zenuwachtig, en blijf ik in m'n woorden hangen. Ook presentaties vind ik doodeng. Miss praten met je mentor (dat durf ik zelf niet eerlijk gezegd). Wat bij mij vaak helpt is niet nadenken. Gewoon niet. Als je er niet aan denkt dat het fout gaat dan gaat het vaak ook niet fout. En als het toch eens fout gaat zeg je: 'Oeps!' en ga je weer verder. Als je je gaat schamen wordt het alleen maar erger.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100