Wat moet ik me voorstellen bij het economische gedeelte van de universitaire studie "Technische Bedrijfskunde" in Groningen?

Economie als vak is niet bepaald mijn sterkste punt [understatement]. Ik hoorde dat de studie Technische Bedrijfskunde in Groningen "maar 30% economie had" en de rest vooral gericht zou zijn op de technische kant in Groningen.

In Groningen zou de studie dus erg technisch zijn waar ik blij om ben, maar ik maak me wel zorgen om die 30% economie, dat is namelijk nog niet niks. Zou het erg lijken op het vak economie op het VWO?


Bij voorbaat dank!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Doordat je als toekomstig Bachelor in de Technische Bedrijfskunde ook de competentie "leiding kunnen geven" moet bezitten, dien je ook te weten hoe een onderneming werkt. Daardoor zal je naast "organisatiekunde" ook "bedrijfseconomie" krijgen. Bedrijfseconomie kan op verschillende manieren worden gegeven, maar je wordt geen econoom dus zal het waarschijnlijk niet té wiskundig zijn. Veel hangt natuurlijk af van je docent en hoe hij of zij les zal geven, alsook welke lesmaterialen je docent zal gebruiken (handboek + powerpointslides + extra materiaal?)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100