Wat is het verschil in Dr. Drs.?

Dan bedoel ik niet dat dr dokter betekent en drs doctorandus, maar wat is het verschil in opleiding?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Doctorandus betekent letterlijk 'hij die doctor moet worden'. Tegenwoordig wordt dit niveau meestal Masters genoemd. Als je je Masters hebt gedaan op de universiteit (en dus drs bent) kun je daarna nog een dissertatie (proefschrift) schrijven. Kost meestal 2 a 4 jaar fulltime onderzoek. Dat moet je dan (in het openbaar) verdedigen op een promotieplechtigheid en daarna mag je dat s-je weglaten.

Drs betekent doctorandus: iemand die zijn doctoraal examen op een universiteit heeft behaald. Als iemand rechten heeft gestudeerd wordt hij trouwens geen Drs maar Mr, Meester. Dr. kijg je voor je naam als je bent gepromoveerd, dus met succes een proefschrift hebt geschreven.

Een doctor is een doctorandus die zijn of haar proefschrift geschreven heeft en daarmee is gepromoveerd. De opleiding is hetzelfde, maar als doctor heb je de hoogste graad in dat vak.

Als je Drs bent ben je met goed gevolg door je universitaire studie heen gelopen en ben je geslaagd daar voor. Dr. wordt door daarna door te gaan en onderzoek te gaan doen. Doormiddel van het doen van onderzoek kun je daarna bewijzen door middel van het schrijven van een proefschrift en dit te verdedigen promoveren. Hierna ben je onderzoeken kun je werken als hoogleraar op een universiteit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100