als je in het bijzonder onderwijs wil werken, wat voor opleiding heb je dan nodig? (bijzonder onderwijs bedoel ik mee voor moeilijk lerende kinderen)

zoals de eliezerschool, obadjaschool etc.

Weet jij het antwoord?

/2500

Hiervoor heb je de PABO nodig. Dit kun je eventueel later aanvullen met een specifieke master. Voorkeur is wel om je stages ook bij een SBO / ZMLK school te lopen.

Voor speciaal basisonderwijs of ZMLK is in principe alleen een pabodiploma vereist. Het is echter wel aan te bevelen een master te volgen. Bijzonder onderwijs is Christelijk onderwijs, als we het over moeilijk lerende kinderen hebben, spreken we van Speciaal Basisonderwijs.

De Eliëzerschool in Zwolle (en ook de Obadjaschool zo te horen) zijn wel bijzonder onderwijs, namelijk christelijk (reformatorisch), maar ook speciaal (basis)onderwijs, en dat is wat jij bedoelt. Het ligt eraan wat voor baan jij zoekt. Als je leerkracht wilt worden, heb je zoals hierboven staat PABO nodig, met zo mogelijk een aantekening voor speciaal onderwijs. Maar er zijn op zo'n school meer banen. Onderwijsassistenten, waarvoor je een MBO-opleiding nodig hebt, logopedisten (HBO logopedie), waarschijnlijk ook orthopedagogen (universiteit pedagogiek) Welke opleiding je moet hebben, is afhankelijk van de baan die je wilt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100