Welke opleiding moet je volgen om bij de dierenambulance te gaan werken?

Ik zit in 5 havo en ik wil graag een baan met dieren later. Geen dierenarts of diergeneeskunde, want dat is niet helemaal mijn ding. Ik zat al te denken aan dierenfysiotherapeut, maar dan moet je eerst 3 jaar gewoon fysiotherapie doen. De SPCA (amerika) vind ik geweldig en dat doet me denken aan de dierenambulance, maar ik weet niet welke opleiding je daarvoor moet doen. Alvast bedankt! En als je nog andere leuke banen weet, laat het me weten!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb bij de dierenambulance gewerkt. Echt heel erg leuk!! Maar.....het is bijna allemaal op vrijwillige basis. Alleen onze manager kreeg betaals en zij werkt op kantoor. Dus niet op de auto. Het is onwijs mooi en goed werk maar je verdient niks. En je hebt ook geen opleiding nodig Sommige vrijwilligers deden wel een opleiding Dierenverzorging, maar vele anderen niet. Meeste mensen (waaronder ikzelf ook) deden het werk omdat ze van dieren houden en geen betaalde baan hadden of konden doen ivm ziekte. Er waren ook stagiares, zij liepen weken of maanden mee om ervaring op te doen voor andere "dieren" banen. Als vrijwillger dus perfecte baan voor weinig uur in de week, maar je kan er niet je brood mee verdienen helaas. Succes :-) Toegevoegd na 1 minuut: Oja. Bij ons kreeg je wel leuke cursussen of thema avonden om van te leren. Leren over alle dieren en hoe ermee om te gaan in diverse omstandigheden. Erg leuk en leerzaam. Toegevoegd na 5 minuten: En inderdaad vele vogels ophalen. Maar de keren van honden en katten is mooi. Als ke ze terug brengt na weken van vermissing. Maar helaas heb je ook veel overleden dieren en daar moet je tegen kunnen. Want ze zijn niet altijd meer "intact" zeg maar. Ik heb ook een keer een Potvis gehad, een zeehondje, een vosje. Bijzondere levende vogels. Naar dierenartsen voor leuke dingen maar ook om een beestje in te laten slapen. Of zakken met overleden dieren op te halen. Dieren naar crematorium brengen Of helpen bij een brand en een huisdier moet geholpen worden. Ja vele vogels....maar echt niet alleen vogela hoor ;-)

Bronnen:
Dierenambulance Alkmaar ex medewerkster ben ik.

het gros van de mensen die bij de dierenambu werken is vrijwilliger. zo werken wij met 45 vrijwilligers, en 1 betaalde kracht. als de ambu al geld heeft voor een betaalde kracht, dan zullen ze eerder iemand vragen die al een tijd ervaring heeft, tenminste dat is mijn ervaring. een cursus dieren-ehbo is handig, maar veel leer je al doende: nieuwelingen worden hier ingewerkt door een ervaren kracht. zelf heb ik de opleiding van de sophia stichting voor dierenambulance medewerkers gevolgd, maar dat is lang geleden, geen idee of dat nog bestaat. en verkijk je niet op die amerikaanse programma's: het is lang niet altijd spectaculair. vaak ben je gewoon bezig vogeltjes op te halen, of mensen te vervoeren van en naar de dierenarts.

Voor het werk op een dierenambulance heb je alleen dieren-EHBO nodig. Echter als ik jou vraag lees denk ik dat jij beter richting dierenpolitie of nVWA (nieuwe voedsel en waren autoriteit) kunt gaan denken, dan kan je ook veel doen voor dieren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100