Mag een school je langer dan 12h bezighouden?!!?

Ik moet geregeld veel langer dan 12 h voor school werken, mag dit wel zonder toestemming? Bij schoolreizen heb je toestemming nodig< waarom dan niet voor zoveel huiswerk dat je moet maken en anders straf krijgt??
Dit kan toch ook niet goed zijn voor de gezondheid Ook binden ze hier dan nog regeltjes aan die niet volgens de wet moeten terwijl school verplicht is dan hebben we toch geen vrij land meer?

Weet jij het antwoord?

/2500

In de grondwet van Nederland staat dat jongeren tot en met 18 leerplichtig zijn. Als je 17 of 18 jaar bent en een HAVO, VWO of MBO2 diploma hebt duurt de leerplicht tot je 16e. Eigenlijk is dit een recht. Je mag onderwijs volgen, je krijgt de kans op een goede toekomst en er wordt je de kans geboden op een goed basisdiploma op je eigen niveau. Op school weten ze ook dat je zelf aan buitenschoolse activiteiten deelneemt zoals sport, je bent misschien lid van een hobby vereniging waar je tijd in moet steken, bijbaantje ed. In principe houden ze hier rekening mee in de hoeveelheid huiswerk die wordt gegeven. De meeste scholen hebben ook een beleid dat een klas een maximaal aantal proefwerken per dag mag hebben en lossen dit op door bijvoorbeeld in proefwerkweken. Als jij veel meer uren kwijt bent aan je huiswerk dan je klasgenoten kan dat een aantal oorzaken hebben. Het kan liggen aan: - het niveau - je huiswerkplanning - de omstandigheden waaronder je je huiswerk maakt Dit kun je op verschillende manieren oplossen. Het beste kun je met je mentor op school gaan praten over hoe dit het beste kan worden opgelost.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100