Kan je met een HAVO diploma studeren in engeland ?

Ik zit nu in MAVO 3 , maar ik deed eerst MAVO / HAVO maar heb er in de eerste klas niks aan school gedaan en vorig jaar ook niet , daar heb ik nu heel erg spijt van. Met een beetje leren ga ik met gemak door MAVO heen . In de brugklas wou ik HAVO gaan doen , maar omdat ik er niets aan deed redde ik dat niet . Dus ik wil nadat ik voor MAVO geslaagd ben 2 jaar HAVO erachter na doen en daarna gaan studeren in Engeland. Ik heb al wat informatie gezocht op internet of je met een HAVo diploma in engeland gaan studeren , maar de ene site zegt dat het op sommige scholen wel kan en een andere site zegt weer dat je verplicht een VWO diploma moet hebben. Dus mijn vraag is of het wel mogelijk is , en waar je meer betrouwbare informatie kan krijgen , ik hoop dat het mogelijk is want ik zeg al 4 jaar lang ik ga later emigreren naar engeland . En al doe je daar je studie dan weet je hoe het daar aan toe gaat en kan ik ook beslissen of ik daar blijf wonen .

Weet jij het antwoord?

/2500

In het Verenigd Koninkrijk zijn er meer dan 300 instellingen die hoger onderwijs (HO) cursussen aan te bieden, er valt dus veel te kiezen!. Het behoeft niet te zeggen dat, vanwege het grote aantal instellingen voor hoger onderwijs, het groot aantal studierichtingen, het een hele uitdaging kan zijn om de juiste richting te kiezen. Ik zou eens een flinke tijd op vakantie gaan naar de streek van je keuze en daar op zoek naar scholen. Kijk zelf rond. Vraag informatie bij bekenden uit GB. En: Deze site geeft antwoorden over studierichting, mogelijkheden, de kosten, de kosten van levensonderhoud, wonen in Engeland etc. http://www.studerenuk.be/voor-de-aanvang-van-je-studies/jouw-inschrijving

Dat ligt eraan wat je wilt gaan studeren en op welk niveau. Als je aan de universiteit wilt studeren zal je een VWO diploma moeten hebben. HBO kan wel met HAVO.

Bronnen:
Eigen ervaring

Wat versta je onder studeren. Je kunt met HAVO naar een Engels college voor beroepsonderwijs, net als het HBO hier. Als je echt naar een university wil moet je VWO hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100