door de leraar vastgepakt bij haar arm en door de klas meegesleept met haar voeten van de grond naar haar plaats, moet ik aangifte doen?

tijdens het slepen botste haar lichaam tegen de tafels in de klas ,bij haar plaats werd ze klem gezet tussen tafel en stoel ,de leraar dacht nl dat ze expres iemand trapte, maar dit ging per ongeluk zegt ze ,
wat nu.... kan en moet ik aangifte doen?, en is dit wijs voor mijn dochter, om het bij de politie tot in detail te moeten vertellen? het is geen "probleem kind" ze is niet brutaal ,en lokt gewoonlijk geen ruzies uit.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je zo aangepakt word dan vind ik het toch wel een vorm van mishandeling. Het is jammer dat die leraar het niet goed gezien heeft en dat uw dochter het niet uit heeft kunnen leggen wat ze deed en waarom. Maar ik zou wel aangifte gaan doen want dit soort gedrag van een leraar is niet normaal.

Denk ook niet dat die leraar zomaar uit het niets een leerling vastgrijpt. Heeft jouw dochter echt eerlijk gezegd wat er aan de hand was?Misschien deed ze mee met een groepje, en was zij de spreekwoordelijke druppel Ik zou geen aangifte doen, maar de leraar zijn visie vragen

Gelijk aangifte doen is een heel groet stap. Ik denk dat in deze situatie eerst een gesprek met de directie beter op zijn plaats is, maar een leerkracht moet wel met zijn/haar vingers van de leerlingen afblijven. Toegevoegd na 32 seconden: groet moet zijn grote.

Aangifte doen bij de politie lijkt mij iets dat gedaan moet worden, als er geen andere oplossing lijkt te zijn. Dus eerst overleggen met de betrokken leraar: Kan en wil hij zijn excuses maken en toegeven dat hij een fout of een foute inschatting heeft gemaakt? Daarna, als deze eerste stap niet het gewenste resultaat oplevert, overleggen met een vertrouwenspersoon op de school. Levert dat niets op, dan overleggen met de schoolleiding. Een vierde mogelijke stap is een klacht indienen bij de Inspectie. Levert dit ook (op korte termijn) niets op, dan kan nog altijd aangifte worden gedaan bij de politie.

Zo te horen heb je het verhaal van je dochter te horen gekregen. Je kent nu dus haar 'versie' van het verhaal. Iemand 'per ongeluk trappen' zou al iets moeten zeggen over de situatie in de klas, en de betrouwbaarheid van je dochters verhaal. Hou oud is je dochter eigenlijk? Welke vorm van onderwijs bezoekt zij? Als ik het verhaal zo lees, is het eerste dat ik vermoed dat er een leraar tot wanhoop is gedreven. En jouw dochter is daar in dit geval degene geweest die hij uiteindelijk heeft aangepakt. Ga eens met de leraar praten, eventueel met de vertrouwenspersoon van de school of iemand van de directie erbij. Dochter ook meenemen. Laat de leraar zijn verhaal doen, en houd dan de reactie van je dochter goed in de gaten. Op die manier kom je er achter wie er de waarheid spreekt en wie deze heeft vervormd, aangezet of afgezwakt. Aangifte zou ik zeker niet doen. Op de eerste plaats vind ik niet dat er sprake is van werkelijke mishandeling (als het verhaal van je dochter al klopt) al verdient het geen schoonheidsprijs. Op de tweede plaats weet je helemaal niet of het verhaal van je dochter uberhaupt klopt. Kortom: Neem contact op met de school van je kind, en laat de leraar ook zijn zegje doen.

Ik denk niet dat aangifte doen helpt. Dus nee geen aangifte. Die leraar is verder wel zijn boekje te buiten gegaan en dient dus aangesproken te worden allereerst door jou en ook met de schoolleiding. Verder is het wel van belang hierbij in hoeverre dit verhaal niet alleen het verhaal van je dochter is. Je zou ook klasgenoten kunnen vragen wat er gebeurt is voordat je de leraar aanspreekt

Aangifte doen, dit kan leiden tot ontslag. Niet over je heen laten lopen. Wordt hier niks aan gedaan? zal hij het de volgende keer weer doen, en misschien erger.

Zonder meer klacht neer leggen bij schoolbestuur en aangifte doen bij politie. Als ouder mag je je kind nog geen opvoedende tik geven, dan is een dergelijke gedrag buiten alle proporties.

Klacht in dienen bij het schoolbestuur met een kopietje naar de leraar. De politie zal hier niks mee kunnen. Zij kunnen wel advies geven. En ook de grens aangeven wat wel en niet mishandeling is. De politie kan het anoniem behandelen. Meld misdaad anoniem en kindertelefoon zijn juist voor dit soort situatie en dilemma's opgericht.

Antwoord op de vraag moet je aangifte doen: Geen aangifte doen, daarmee is het conflict niet opgelost namelijk en dat is juist de belangrijkste les die jij je dochter hier zou mee kunnen geven: je kunt beter met je dochter en de leraar in gesprek gaan. Ik denk dat je door samen in gesprek te gaan, dus jij, leerkracht en je dochter, tot een oplossing kunt komen. Want dat er iets niet lekker loopt mag duidelijk zijn, anders was het niet tot deze uitbarsting gekomen. Tijdens het gesprek moet je naar voren willen halen wat is de aanleiding geweest, wat was het gevolg en hoe nu verder. Jou dochter moet snappen dat leerkrachten ook mensen zijn die ook wel eens tot het randje getergd worden en door onmacht uit hun slof kunnen schieten. Wel vind ik dat de leerkracht toe kan geven dat het net een stap te ver is gegaan, ondanks de gebeurtenissen vooraf de uitbarsting. Als dat duidelijk is bij beide partijen: Hoe nu verder om dit soort praktijken in de toekomst niet weer te krijgen? Duidelijke afspraken maken waar iedereen het mee eens is en die er voor zorgen dat het niet meer zo ver oploopt als nu. Elkaar de hand schudden en het afsluiten. Zo leert je dochter ook hoe conflicten uitgepraat moeten worden. Ze zal tenslotte vaker in haar leven in conflict komen met mensen en dan weet ze hoe ze het zou kunnen aanpakken. Bij een aangifte zal de leraar mss "straf"krijgen, maar daarmee is het conflict nog niet opgelost. Succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100