wat is de naam van mulo in nederland? kan ik op 24jarig leeftijd nog steeds naar school in nederland met mijn mulo opleiding? wat is vwo in nederland?

Weet jij het antwoord?

/2500

VWO is voorbereidend wetenschappelijk onderwijs. Wanneer je daar een diploma van hebt dan kan je een universitaire studie gaan volgen. Mulo heet tegenwoordig VMBO, voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs. Voor volwassenen is het mogelijk om naar de VAVO te gaan. Voortgezet algemeen volwassenen onderwijs. Daaronder vallen zowel VMBO-, als Havo- en VWO-opleidingen.

In Suriname bestaat het MULO nog steeds en kan vergeleken worden met de onderbouw van het voortgezet onderwijs in Nederland. Aan het eind van zowel het derde als het vierde jaar wordt er een toelatingsexamen gemaakt in Nederlands, Engels, Spaans, Wiskunde/bedrijfsrekenen en natuurkunde/handelswetenschappen waarin de volgende pakketten kunnen worden behaald: Havo P1: Toelating tot vierde klas havo oude stijl A-richting (met Spaans) Havo P2: Toelating tot vierde klas havo oude stijl A-richting (met Latijns-Amerikaanse cultuur) Havo R: Toelating tot vierde klas havo oude stijl B-richting (kan alleen worden behaald in de B-richting) Vwo P: Toelating tot vierde klas VWO oude stijl met maatschappelijke vakken en talen Vwo Q1: Toelating tot vierde klas VWO oude stijl A-richting (met Spaans) Vwo Q2: Toelating tot vierde klas VWO oude stijl A-richting (met Latijns-Amerikaanse cultuur) Vwo S: Toelating tot vierde klas VWO oude stijl B-richting (kan alleen worden behaald in de B-richting) ---------------------------------- Je vraag is heel onduidelijk maar ik begrijp er uit dat jij met de toelatingstest het nivo VWO hebt behaald. Dat is er ook in Nederland maar ik kan zo niet zeggen welk nivo jij dan nu hebt. Met 24 jaar kun je in Nederland naar het volwassenenonderwijs maar je kunt ook een 21+ toelatingstest doen voor het HBO (hoger beroepsonderwijs) of zelfs de universiteit. In NL kun je naar het HBO na de HAVO en naar de universiteit na het VWO. Ik zou zeggen: wees iets preciezer in je vraag maar de antwoorden zijn: Mulo is in principe te vergelijken met de onderbouw van alle voortgezette scholen in NL (dus tot en met de derde klas) en jouw nivo zou duidelijk maken wat je daarna zou kunnen doen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Meer_uitgebreid_lager_onderwijs# Met 24 jaar kun je naar het volwassenenonderwijs op Havo en VWO nivo: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/volwassenenonderwijs Met 24 jaar kun je een toelatingstest doen voor HBO of universiteit maar je kunt waarschijnlijk ook gewoon naar een MBO: http://www.carrieretijger.nl/opleiding/ho/toelatingsonderzoek

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100