'Omgaan met geld' verplicht vak op school?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op het MBO is dit tegenwoordig al een 'verplicht' vak, het heet budgetteren en valt onder LLB (Leren, loopbaan en begeleiding).

Ja, tieners en ook jongeren hebben vaak een gat in hun hand.

Ja, dat zou ik een heel goed idee vinden. Hoewel de ouders er natuurlijk ook veel aan zouden kunnen doen.

ik vind dat ook maar ook dat er geen groot gedeelte bij de ouders ligt

Ja eerst leren tellen, en dan met geld omgaan.

Dat is onzin, ouders horen dat te doen!

Ja, een stuk leerzamer vak dan muziek of tekenen.

nee ,daar zijn ouders verantwoordelijk voor !

NEE. Dit vind ik lullig tegenover de jongeren die wel met geld om kunnen gaan. Ik kan WEL met geld omgaan, en zit er niet op te wachten om les te krijgen in iets wat ik al kan/weet. Verder vind ik het de taak van de ouder, en niet die van de school.

Dit vind ik een taak van de ouders, alhoewel ook veel ouders dan een bijscholing zouden moeten volgen.

Het staat nergens, dat kinderen thuis met geld om leren gaan en op school moeten leren schrijven en rekenen. Op school leer je iets en ouders horen hun kinderen op te voeden. Maar de ouders van nu zien niet altijd het nut er van in en laten dat stukje opvoeding weg. Ik vind niet dat je het de ouders kan kwalijk nemen. Dus ik vind het geen slecht idee om het een vak op school te maken. Mensen die het ook thuis aangeleerd krijgen en het dus al weten moeten lekker mee doen. Het is iets wat bij de school/opleiding moet gaan horen. Zo is het ook met andere vakken. Snap je het al? Peg, je moet gewoon aanwezig zijn.

Dat moet je dan leren van die 'zeer verantwoordelijke leraren'. Dacht het dus even niet.

Ik vind het een prima ide.

Ik zeg nee: ik heb het zelf niet gehad en kan prima met geld omgaan. Met mijn eerste zakcentjes heb ik echt gesmeten, en door te doen leer je er verstandiger mee om te gaan.

Ik vind het niet echt een schoolvak... Wel erg belangrijk, met les één: ga nooit in op belspelletjes/leuke ringtonereclames/tellsell... Maar voor een jaar lang iedere week?? Waar ga je het dan over hebben!? Aan de andere kant is het beter voor school dan voor ouders omdat jongeren/kinderen sowieso niet luisteren naar de ouders, en misschien meer naar leraren. Misschien is een themadag over geld op school dan leuker/beter.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100