Hoe betrouwbaar is een IQ test en staan er goede op het internet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een IQ test is niet betrouwbaar om te zien of iemand gaat functioneren in een bepaalde functie. Tegenwoordig gebruiken ze daar ook andere tests voor. Je kunt een heel hoog IQ hebben en alles wat je leest onthouden en alles wat je ziet snappen, maar dat wil niet zeggen dat je het daarna ook weer in de praktijk kunt brengen. Je hebt mensen op universitair niveau die er op de werkplek totaal niks van bakken terwijl je ook VBO-ers (of hoe dat nu ook maar heet) hebt die geweldig presteren. Je kunt zien of iemand slim is verder totaal niks.

Een betrouwbare IQ test moet worden afgenomen door een psycholoog. Op internet staan meerdere IQ testen maar volgens mij geven die altijd een te hoog IQ resultaat. Wil je een echt goede iq test doen? Doe de inschrijving voor de mensa (zie bron). Alleen met een score in het bovenste procentiel wordt je toegelaten. Maar ook als je niet wordt toegelaten heb je in elk geval een echte, goede IQ test gedaan.

Bronnen:
http://www.mensa.nl/

Het belang van IQ tests wordt steeds kleiner. Deze momentopname van een aantal handigheidjes is vroeger sterk overschat.

IQtests gaat vooral om inzicht. Als je slecht kan rekenen gaat je IQ dus al hard omlaag, ookal ben je een genie op andere vlakken. Dus niet echt heel betrouwbaar. Het tijdscrift Quest kwam ooit met iets anders; een test met vijf delen, waarvan de standaard IQtest er één is. Taalkennis, ruimtelijk inzicht, zelfkennis, kennis van anderen en inzicht dus. Ik denk dat dat véél betrouwbaarder is. Ookal stond dat op internet, ik kan het nu helaas niet vinden.

Ik heb zulk een IQ dat ik niet mee ga doen aan IQ-tests... Zo daar ben ik meteen vanaf, maakt niet uit of ze deugen... Je hebt zelfs geen hersenen nodig om te leven, wist je dat?

Bronnen:
http://www.spitsnieuws.nl/archives/video/2...

Ha, dit is een leuke! De definitie van het IQ, of intelligentie quotient stelt dat het een score is op een intelligentietest in vergelijking tot de score van anderen op diezelfde test, waarbij het gemiddelde op 100 is gesteld. Doordat het IQ gedefinieerd wordt in termen van testscores moet de test dus per definitie als betrouwbaar worden gezien. Vergis je echter niet: IQ is de SCORE op een intelligentietest, niet intelligentie zelf!

Een IQ-test test je vermogen om IQ-testen te maken. De score op een bepaalde test zegt iets over het vermogen om die bepaalde test te maken. De rest, wat dit zegt over je vermogen om iets anders te doen, is interpretatie. De resultaten behaald op IQ-testen op internet zijn slecht vergelijkbaar met de resultaten van andere testen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100