Is het mogelijk of is het gebeurd dat iemand die een hoog niveau volgde (vwo of gymnasium) een laag IQ bleek te hebben??

Weet jij het antwoord?

/2500

Lastig, wat is voor jou laag? Voor het gymnasium is een iq van 100 al aan de lage kant.... Het is bewezen dat leerkrachten meer verwachten van kinderen van slimme ouders en andersom verwachten ze minder van kinderen van ouders met een lage intelligentie. Natuurlijk gaat het hier om de gemiddelde leerkracht. Een wat minder slim kind van superslimme ouders waarvan dus meer verwacht wordt door de leerkracht, waar het kind thuis heel goed gestimuleerd wordt en waar met geduld het kind geholpen wordt en dan ook nog een zeer gemotiveerd kind kan tot grote hoogtes stijgen. Of dat hoog genoeg is voor het antwoord op je vraag weet ik niet. Het zal voorgekomen zijn maar nogmaals: wat is een laag IQ? Een IQgetal heeft ook een marge van 10 hoger en 10 lager ongeveer.

die kans lijkt me heel klein. voordat je op het vwo belandt, ben je al te uit en te na getoetst. heb je een laag iq, dan haal je die toetsen al niet. tenminste, dat was in mijn tijd zo, en dat zal ongetwijfeld nog zo zijn.

Vast wel. Vwo duurt langer dus is een betere graadmeter van iemands capaciteiten dan een iq test. Dat is een moment opname. Als je express je test verknoeid 'heb je een laag iq' volgens die test. Of als je veel stress hebt, of je hebt je dag niet, dan kun je ook laag scoren op je iq. Als je daarentegen toch je vwo afrond, kun je ervan uitgaan dat de test niet klopt. Toch heb je dan en officieel document waarop staat dat je een kaag iq hebt. Tis maar wag je wil geloven...

Ik heb altijd geleerd: Een IQ-test meet wat een IQ-test meet. Een IQ-test meet dus niet noodzakelijk intelligentie. De validiteit van verschillende IQ-testen is altijd een punt van discussie. Iemand heeft dus ook niet 1 IQ, iedereen heeft een IQ-score op een bepaalde test, dit hoeft niet dezelfde score te zijn als op een andere test en het hoeft ook geen betrouwbare indicatie voor intelligentie te zijn. Dat de BNN IQ-test niet serieus te nemen is weten de meeste mensen wel, maar het gebrek aan validiteit van de testen is een breed onderkend probleem. De IQ-scores vormen (als het goed is) een Gaussiaanse verdeling met een gemiddelde van 100 en een standaarddeviatie van 10. Wanneer mag je dus echt spreken van een laag IQ? Bij 80 (gemiddelde - 2 standaarddeviaties) en lager heeft 95% van de populatie een hoger IQ dan jij. De kans dat je het dan op het VWO goed gaat doen is nihil. Een echte IQ-test wordt afgenomen door een psycholoog, alle andere IQ-testen zijn slechts indicaties. Ik heb eens een IQ van 112 gescoord op de ene test en 143 op de andere. Dat is een gigantisch verschil, Immers, met 112 ben je intelligenter dan zo'n 68% van de populatie. Met 143 laat je meer dan 99% achter je. Daar komt nog bovenop dat je IQ-testen kunt trainen, je wordt dan niet noodzakelijk intelligenter, alleen beter in de testjes maken. Dus: de uitslag van een IQ-test zegt veel minder dan veel mensen denken.

Iemand met een gemiddeld IQ kan op het Gymnasium terechtkomen, gewoon omdat de onderwijzer een dergelijk schooladvies gegeven heeft. Meestal op basis van goede rapporten. De cito kan dan een havo uitslag als uitkomst hebben bijvoorbeeld, of mavo/havo. Het is dan ook vaak voorgekomen dat kinderen met een havo-vwo advies op het Gymnasium werden toegelaten. OP een Gymnasium terechtkomen is dus mogelijk met ene gemiddeld IQ. Om het Gymnasium af te ronden heb je een IQ van rond de 115/125 nodig. Je ziet dus leerlingen afvallen die het eigenlijk niet aankunnen. IQ testen worden het beste afgenomen rond het 7e levensjaar. IQ testen op tv of internet tellen niet mee als indicatie voor het IQ. Hoogbegaafde kinderen (IQ 130+) komen lang niet altijd op het Gymnasium terecht omdat ze in de meeste gevallen al op de basisschool problemen krijgen met de concentratie. Niet omdat het werk te moeilijk is, maar juist te makkelijk. Het gevolg daarvan zijn gemiddelde prestaties of ook vaak onder gemiddelde prestaties waardoor de hoogbegaafdheid niet meer opvalt. Mede daardoor zitten bovengemiddeld begaafden vaak wel op het Gymnasium, maar hoogbegaafden lang niet altijd. Als iemand op basis van een goede Cito score of IQ test (120+) op het gymnasium terecht is gekomen, is de kans groot dat hij/zij het Gymnasium ook aan moet kunnen.

Bronnen:
http://weet.wikidot.com/iq-testen-wanneer-...

Het IQ bestaat uit veel facetten, zoals je performaal IQ, je verwerkingsnelheid, je taalkundig IQ en ga zo maar door. Het kan zijn dat mensen met een gemiddeld laag IQ met een disharmonisch profiel toch tot zeer bijzondere mentale prestaties in staat zijn. Zo zijn er Savant-autisten die op sommige soorten IQ testen boven de 180 scoren maar gemiddeld onder de 100 (soms ver onder de 100) zitten. Voor een universitaire studie heb je ongeveer 115 (TIQ) nodig maar wist je dat maar 5% van de hoogbegaafden een academische titel hebben? Dat heeft deels te maken met de manier van denken, mesen met een hoog IQ kunnen bijvoorbeeld vragen op zeer veel verschillende wijzen interpreteren terwijl voor "gewone"mensen de vraagstelling als eenduidig ervaren wordt. Dit lokt de vraag om speciaal onderwijs voor hoogbegaafden uit, net als laag (of anders)begaafden een vraag niet snappen, kan een hoogbegaafde verdrinken in het gebrek aan eenduidigheid van een vraag. Dit is slechts als VOORBEELD bedoeld om iets duidelijk te maken. Je kunt met zeer goede begeleiding en een gemiddeld IQ een VWO school doen, sommige scholen geven door zeer veel uitleg, begeleiding en training iemand met een gemiddeld verstand de mogelijkheid toch een VWO te doen Zo wotdt er wel reclame gemaakt voor een college waar je de laatste twee jaar in een jaar kan doen enz. Dat heeft mede geleid dat het centraal schriftelijk minstens 5.5 gemiddeld moet zijn, door zeer hoge schoolonderzoek-cijfers te geven konden sommoige scholen leerlingen er doorheen slepen maar dat is nu afgelopen. Een zeer ijverige leerling met een wat minder helder verstand zal het zeker zover schoppen als een luie maar slimmere leerling. Staar je daarom niet blind op (je) IQ maar ga voor waar je idee bij hebt en knok er voor. Je bent dan in ieder geval slimmer bezig dan iemand met een hoog IQ die geen...... uitvoert en denkt alles zomaar even ter kunnen. Ik ken verscheidenen LTSsers die academische graden hebben gehaald en tot grote prestaties in staat bleken. Hopelijk kun je wat met mijn wat rommelige verhaal, welke wel gebaseerd is op feitelijkheden.

Nee het is niet mogelijk een diploma voor VWO of Gymnasium te halen met een te laag IQ. Hiermee bedoel ik lager dan 100 Het IQ meet je instrumentele vaardigheden voor taal, en rekenen, je abstracte vermogens en het auditief en cognitief vermogen. Wel is het mogelijk om HBO of zelfs universiteit te volgen omdat de beroepsopleidingen voor academische graden andere eisen stellen aan je cognitieve vermogen. Door heel veel doorzettingsvermogen en studie motivatie en veel analyse kun je als 21+ instap toetsen volgen voor hogeronderwijs. Zelf heb ik een IQ die rond de 100 schommelt. Ik heb hogere score formaal en lagere score performaal en heb uiteindelijk op mijn 24 jarige leeftijd een universitaire opleiding gevolgd maar HBO diploma's gehaald. mijn vooropleiding was MAVO nu VMBO-T met magere cijfers...

Ik ben in mn 3rd jaar van het gymnasium, maar ongeveer 4 jaar geleden - wanneer we onze eerste IQ test moesten doen van school - kreeg ik het terug; IQ: 79 Aanbevolen Onderwijs Niveau: Kader Er zijn een paar ideeën die ik heb voor waarom het zo is; onder andere, ik had hem een klein beetje fout gemaakt. Kijk, als je bijvoorbeeld 5 minuten had om ongeveer 30 vragen te beantwoordde dacht ik van: “Als ik nou de eerste paar minuten goed nadenk en serious probeer te beantwoordde, dan besteed ik de rest van de tijd aan gewoon wat invullen.” Daarmee had ik alles ingevult, en had ik de gehele IQ test af, met alle vragen beantwoord. Helaas betekende dat: 6 van de 30 beantwoordde vragen goed. En als ze nou een systeem hadden waarbij ze de goede van de foutte afrekende, dan zou ik bestwel fucked zijn. En dat was het ook. Maar, wie weet? Mischien denk ik er te veel over na en ben ik gewoon dom. Maar dat zou wel raar zijn gezien dat ik Gymnasium best wel goed aan het studeren ben, en niet eens zo goed m’n best doe.

Hoi! Ik ben 18 jaar en zit in het 6e jaar van mijn gymnasium. Omdat ik last had van concentratieproblemen is er een IQ test bij mij gedaan. Ik had een IQ van 101, het kan dus! ツ

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100