Hoeveel vakken moeten in je rooster kunnen?

Zo zit het namelijk: 9 vakken is verplicht om minimaal te hebben.
8 zijn vastgesteld (of keuze uit 2) en 1 is het zogenaamde ''extra'' vak. Maar wel verplicht.
Ik heb 10 vakken. Een paar dagen geleden heb ik een mailtje van mijn mentor gekregen dat het bij de meeste mensen (onder wie bij mij) niet gelukt is om 10 vakken in te roosteren. Dat betekend dus dat ik een van beide vakken moet laten vallen.
De boeken van beide vakken heb ik al in huis gehaald en geen van beide vakken wil ik ook laten vallen, omdat ik ze daarvoor te leuk en nuttig vind.
Staat er ergens in de wet (naast de 1000 uren plicht) dat school de leerlingen minimaal x aantal vakken MAG laten volgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Waarschijnlijk staat er in je schoolgids dat een extra vak vaak wel kan maar dat het afhankelijk is van het rooster. Je kunt natuurlijk wel vragen of je die twee vakken om en om mag volgen als dat wel in het rooster past. Dus bijv de ene week vak A en de andere week vak B of op maandag vak A en op donderdag vak B. Scholen zijn niet verplicht een extra vak aan te bieden. Toegevoegd na 4 minuten: Overigens snap ik je 9 is verplicht niet, volgens mij is dat al 1 vak meer dan verplicht is. Op de school van mijn zoon moet ieder kind ook 1 vak meer nemen dat is wel verplicht maar niet nodig voor je examen. School zegt dan ook dat niet elk vak genomen kan worden. Ook KAN het zelfs zo zijn dat een keuzevak niet genomen kan worden als er maar heel weinig kinderen dat vak kiezen. Twee vakken meer is een heel ander verhaal en dan heb je natuurlijk nog minder recht op klagen, maar zoals ik al zei: misschien kun je ze allebei proberen als je veel aan zelfstudie doet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100