Wat kan ik beginnen tegen DUO in dit geval?

Ik weet niet precies hoe dit werkt. Ik heb veel problemen met DUO wat betreft de studiefinanciering enz. Ik heb een tegemoetkoming scholieren aangevraagd, en dat geld dus ook elke maand netjes ontvangen. Laatst heb ik een brief gekregen waarin stond dat ik daar helemaal geen recht op had, en dus even 1000 euro neer moest leggen om terug te betalen. Na wat research bleek dat ik daar inderdaad geen recht op had, maar wél op een tegemoetkoming deeltijders.

Prima dacht ik, dan betaal ik wat ik terug moet betalen, met aftrek van het bedrag waar ik wel recht op had. Ik belde DUO op, en iemand zei 'je moet eerst naar school, een verklaring halen van hoeveel lesuren je hebt gevolgd'. Zo gezegd, zo gedaan. Nu belde ik laatst weer om te vragen waar naartoe ik dat op moest sturen.
Toen kreeg ik opeens het antwoord van iemand, dat ik dat helemaal niet nodig heb, en nu een tegemoetkoming deeltijders moet aanvragen. Ze konden ook niet het bedrag aftrekken van elkaar (zodat ik 1 bedrag over zou houden wat ik moest betalen) maar ik moest dus eerst 1000 euro betalen, en daarna zouden ze kijken wat ik terug zou krijgen.

Ik moest aan het begin van het schooljaar (2011/2012) ook een onderwijskaart inleveren, wat achteraf ook niet had gehoeven.

Zo worden er dus steeds andere dingen verteld, ik ben totaal in de war en wil toch aanspraak maken op het feit dat ik steeds alle kanten op wordt gestuurd. Aanklagen is onzin, maar wat kan ik wel doen? Ze snauwen mij toch altijd af aan de tel.

Weet jij het antwoord?

/2500

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100