Hoe moet ik apothekersassistenten worden???

k wil graag apothekersassistenten worden, ik doe nu vmbo 3. als ik klaar ben met vmbo moet ik dan gelijk naar 'n speciale apothekersassistenten of moet ik gewoon naar 'n mbo opleiding niveau 4 en die af maken en dan pas naar 'n apothekersassistenten opleiding.. ik heb het overal gezocht maar kom er maar niet uit


ik hoep dat iemand me kan helpen

kuskus marieke

Weet jij het antwoord?

/2500

Een opleiding tot apothekersassistent IS een MBO opleiding. Je hebt nodig: een diploma vmbo-diploma kl,gl of tl (bijvoorkeur met een van de vakken wiskunde, natuurkunde/scheikunde of biologie. Meer lezen kun je op: http://www.regiocollege.nl/Opleidingen/VindJeBeroepsopleiding/ApothekersassistentBOL/Pages/Introductie.aspx Toegevoegd na 1 minuut: En ga gewoon even naar je mentor of een decaan op je school en vraag hem/haar met jou te zoeken naar een opleiding in de buurt en de precieze mogelijkheden voor jou en jouw situatie.

Je moet een MBO-opleiding op niveau 3 of 4 volgen. In jouw geval niveau 3, omdat je VMBO niveau 3 volgt. Op MBO niveau 3 kun je alleen apothekersassistent in een apotheek worden en met MBO niveau 4 ook in een apotheek van het ziekenhuis, omdat men daar o.a. met cytostaticaproducten werkt voor infusie.

De opleiding apothekersassistent is een driejarige MBO opleiding op niveau 4. Het valt onder de zogenaamde "Assistent Gezondheidszorg", waar ook tandarts- en doktersassistent bij horen. Er zijn in Nederland meerdere ROC's waar die opleiding wordt aangeboden. Je kunt er naar toe met je VMBO-diploma. Je moet wel kader of gemengd of theoretisch hebben gedaan dan. (Als je nu op basisberoepsgericht VMBO zit zul je eerst op een lager niveau in het MBO moeten beginnen.) Zoals Pelle ook al zegt: vraag op school aan je decaan om meer informatie. Hij of zij weet er alles van!

Bronnen:
http://www.youchooz.nl/opleidingen/apothek...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100