Waarom mag je op je eindexamen geen typeex gebruiken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat je vaak door Type-ex heen kan lezen en dan zou jouw docent, die je eindexamen nakijkt, het weg kunnen krabben, als daaronder het goede antwoord zit. Dit is fraude en dat mag niet.

Op het eindexamen mag geen typex gebruikt worden omdat er anders verbeteringen aangebracht kunnen worden door andere mensen (hoe krankzinnig het ook is). Dit is nét zo een regeltje van: Je moet met een blauwe of zwarte pen schrijven, want anders kunnen de leraren niet met die mooie rode pen nakijken. :')

Bronnen:
https://www.guido.nl/LinkClick.aspx?fileti...

Omdat dan ook je conrector dingen aan jou examen kan wijzigen. Niemand weet of jij of hij/zij getipext heeft. Jij kan het ook nooit bewijzen. Dit kan dus in jou nadeel of voordeel werken. Je kunt een antwoord hebben waarin dingen staan die niet waar zijn. Als je conrector deze wegwerkt met tipex, kan hij jou de volle punten geven. Dit is niet gewenst. Je kunt een antwoord goed hebben, maar als een conrector dan dingen wegwerkt is je antwoord opeens niet meer goed (genoeg). Dit is ook niet gewenst. We gaan er vanuit dat iedereen eerlijk is, maar om ongemakken te voorkomen is tipex gewoon verboden bij een examen.

Het komt wel eens voor dat een leraar stiekem iets in de berekening/het antwoord verandert zodat het toch goedgerekend word. Als je met typex mag werken, kan een leraar een fout getal (denk aan significantie ed) toch wegwerken terwijl het niet opvalt (handschrift valt op, de manier van typex aanbrengen niet). Het is dus om te voorkomen dat er niet gesjoemelt word met de examens.

misschien omdat je een spiekbriefje op het potje typex kan plakken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100