Stage lopen MBO 4 opleiding, hoeveel uur is verplicht?

Mijn dochter moet voor een MBO 4 opleiding stage lopen. De school wil dat zij 40 uur per week op het bedrijf is, maar het bedrijf staat maar 35 max toe. Weet iemand hoe dit is geregeld. Het is een groenschool. Opleiding manager dierverzorging.

Weet jij het antwoord?

/2500

In mijn tijd, soortgelijke opleiding, was het 16 uur verplicht. Echter de school bepaalt dit niet, maar het is bij de wet geregeld. Als de school dus 40 zegt dan moet je wel 40 uur per week op het bedrijf zijn. Overleg even met school en misschien is er "op papier" iets te regelen.

Het scheelt 5 uur , bij stage lopen hoort bijvoorbeeld ook het maken van stageverslagen en dergelijke dat zou het verschil al enigszins kunnen opheffen. Mijn leerlingen komen ook niet altijd aan het vereiste aantal uren en lopen dan gewoon nog één dag of een aantal dagen stage ergens anders . In overleg met school en stageplek moet misschien ook wel wat te regelen zijn. wellicht wil de stagecoordinator van school bemiddelen bij de stageplek om er een paar uur bij te doen. of kan voor de resterende vijf uur een vervangende opdracht gegeven worden. in het uiterste geval een stageplek zoeken waar je wel 40 uur kan maken.

Ik denk dat de school bedoelt dat de cursisten een volledige werkweek moeten maken tijdens de stage. Voor sommige bedrijven is dat 40 uur, voor anderen 38 uur, en ook wel 36 uur per week. Voor jouw dochter zal het 35 uur per week zijn. Dat lijkt me geen probleem, vooral ook omdat de school waarschijnlijk de contacten heeft met de stagebedrijven. Zo is het op de school waar ik werk tenminste! Om dit echt zeker te weten kan je dochter het beste op haar opleiding navraag doen. Honderd procent zeker zijn we hier op GV natuurlijk niet over deze vraag.

Ik moest op het MBO 4 1024 uren lopen in mijn laatste jaar. Dit kwam ongeveer overeen met 26 weken 40 uur werken. Maar die school van jouw dochter loopt te zaniken. Want het is niet verplicht de stage perse in een half jaar te doen. Als zij 35 uur per week loopt, kan de stage wat langer uitgesmeerd worden. Dan is ze in ongeveer 30 weken klaar. Als ik haar was, zou ik op school een gesprek aan gaan. En als ze het van haar niet accepteren, ga dan zelf. Hoe oud "kinderen" ook zijn, de school raakt nog altijd geimponeerd van een ouder :-D

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100