waarom doen de meeste allochtone kinderen b.s.o?

nu in de tijd is het meer en meer dat allochtoonjongeren beroeps doen.

Toegevoegd na 38 minuten:
b.S.O is secundair onderwijs met meer praktijk dan theorie. (in belgie is dit B.S.o

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Allochtone kinderen zullen vaak ouders hebben die de kinderen onvoldoende algemene ontwikkeling kunnen meegeven (vanwege eigen opleiding). Als we zouden gaan vergelijken hoeveel van de autochtone kinderen van ouders met lage opleiding op die school terechtkomen denk ik dat het percentage autochtone op die BSO scholen vergelijkbaar zal zijn met allochtone kinderen. Want de kinderen van wel goed opgeleide allochtone ouders (veelal de echte asielzoekers, vervolgd om politieke redenen in eigen land, dus veelal goed opgeleid) zitten wel op de hogere opleidingen. En deze kinderen, regelmatig met 6 tot 10 jaar taalachterstand in Nederland gekomen bewijzen tevens dat niet taal achterstand de oorzaak is dat kinderen op een lage opleiding komen maar attitude en algemene ontwikkeling. Achterstand in algemen kennis dus maar dan in elke taal, ook de eigen moedertaal. (Mijn kinderen vallen ook onder de allochtonen, 1 van de ouders niet in Nederland geboren....tweetalig opgevoed, met 3 jaar oud vnl moederstaal sprekend en nederlands begrijpend....toch hebben beiden op aangeven school een klas overgeslagen ipv achter te blijven lopen)

Wellicht omdat de theorie moeilijk(er) is voor mensen (en dus ook jongeren) die het nederlands nog niet helemaal 100 % doorhebben. De praktijk is dan veel makkelijker en leerzamer.

Veel van deze kinderen hebben een taal achterstand omdat hun ouders geen of slechte Nederlands spreken en thuis alleen hun eigen taal gesproken wordt. Hierdoor raken ze steeds meer achterop. Als de meisjes jong trouwen kan hun hogere opleiding ook niet afgemaakt worden Er zijn gelukkig ook veel uitzonderingen die hoge opleidingen doen.

Het heeft inderdaad heel veel met taal te maken. Om een praktisch voorbeeld te geven: zelf doe ik leraaropleiding Engels. Mijn Engels is heel goed, anders zou ik deze opleiding natuurlijk ook niet doen. Toch is het flink wennen dat bijna alle lessen in het Engels gegeven worden. Als je in een 'vreemde' taal les krijgt, heb ik gemerkt, is het veel vermoeiender om te volgen dan in je 'eigen' taal. En omdat Nederlands voor deze kinderen/tieners een vreemde taal is, hoe goed ze het ook kunnen, is school gewoon vermoeiender, en wat lastiger, dan voor kinderen/tieners die vanaf hun geboorte met het Nederlands zijn opgegroeid.

Alle niveau's die je worden aangeboden is 100% nederlands voor nodig. Allochtonen die vertonen meestal absurt gedrag en beheersen het Nederlands niet helemaal goed.