Wat kun je eten / drinken om op korte termijn je je beter te kunnen concentreren / dingen opnemen?

Ik las ooit ergens pure chocolade, maar wat helpt nou nog meer?

Ik weet ook dat hier andere vragen over gesteld zijn, maar dat gaat veelal over lange periode en dat je geen mobiel / computer etc. moet hebben bij het leren.
Kortom, ik heb daar mijn antwoord niet tussen zitten dus.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Banaan en chocolade stimuleren je concentratievermogen. Het helpt echt goed. Wel moet je pure chocolade nemen. Melk kan nog wel, maar absoluut geen witte chocola. Ik maak soms een bananen smoothie met chocolade als ik een een flinke dosis proefwerken heb. Tijdens het leren kan je ook kauwgom kauwen. Uit een onderzoek kwam dat de kauwbewegingen die je maakt ervoor zorgen dat de pulsen van je hersenen sneller gaan! Succes!

Een kop sterke koffie houdt je wakker en alert hetgeen de concentratie weer bevordert.

Dextro energy helpt bij mij altijd

Van lecithine wordt gesteld dat het geheugen en leervermogen verbetert. Elke dag twee theelepeltjes (15 gram) van het poeder of de korreltjes innemen. Of producten eten waar het in zit: sojabonen, tarwekiemen, en eidooier.

ik las net over een (basis) school die voor André Kuipers een geurmachine hebben gemaakt, om het geheugen te trainen. Geur heeft een directe verbinding naar onze hersens. Pepermunt schijnt de concentratie direct te verbeteren. Anders een red bulletje drinken :-)

Bronnen:
http://www.dichtbij.nl/waterweg/regionaal-...

Bananen eten helpt voor een betere concentratie alsook voldoende beweging en een goede nachtrust.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100