Ik wil graag na het eindexamen van havo doorstuderen naar vwo hoe lang duurt dat?

Alvast bedankt!!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wanneer je na je eindexamen HAVO door wilt stromen naar het VWO zul je hier op het regulier onderwijs minimaal twee jaar over doen. Je volgt dan het vijfde en zesde schooljaar. Of je toelaatbaar bent verschilt per school. Sommige scholen laten alle scholieren met een HAVo diploma toe aan het vijfde schooljaar van het VWO, weer andere scholen eisen een gemiddeld eindexamen cijfer van een 7.0 op de HAVO. Er zijn ook mogelijkheden om deze twee jaar VWO in een jaar te doen. Je zult dit echter moeten zoeken bij privescholen of het afstandsonderwijs.

Dat duurt 2 jaar

Als alles naar wens verloopt twee jaar: VWO vijfde en zesde leerjaar.

Na 5 havo kun je (indien je je examen ruim voldoende hebt gehaald!) , doorstromen naar 5 vwo. Hierna ga je naar 6 vwo en kun je zoals gewoonlijk hier je vwo diploma halen. Twee jaartjes extra dus!

Dat duurt 1 jaar extra dames. VWO duurt al een jaar langer dan HAVO hé.

In principe 2 jaar. Je kunt er ook voor kiezen om VWO 5&6 in 1 jaar te doen. Dat is wel aanpoten maar haalbaar. Succes met alles.

Zoals al gezegd duurt het nominaal 2 jaar. Er zijn echter scholen (waarschijnlijk privé scholen) waar men dit in 1 jaar kan. Als je weet wat je na VWO gaat doen is er misschien een kortere weg door na de HAVO naar het HBO te gaan en met het propedeuse van het HBO kun je diverse universitaire studies beginnen.(bijvoorbeeld rechten)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100