Waar kan ik een advocaat vinden die helpt bij problemen op school?

Als je school op verschillende punten niet deugd waar kun je dan een advocaat hiervoor inhuren?
Ik heb het er dan over als je alle bewijzen van gesprekken en klachten kunt aantonen dus niet na een klein meningsverschil maar dus echt om een groot probleem. Het liefst in Noord-Holland en het gaat dus om het onderwijs dat er wordt beloofd en niet wordt aangeboden.
Als ik het op zoek kom ik alleen bij opleidingen om jurist te worden maar niet bij een advocaat voor een leerling.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er bestaat ook zoiets als de Europese Ombudsdienst waar je online je klacht kan neerleggen. Via bijgevoegde link kom je op die site en zie gelijk een voorbeeld van één van de vele behandelde klachten. In de linkerkolom vind je een link via dewelke jij jouw klacht kan indienen. Indien ik in jouw schoenen stond zou ik helemaal geen advocaat inhuren doch deze kwestie op een faire open manier trachten op te lossen. Je kent het spreekwoord dat je met azijn geen vliegen vangt hé. Ik zou daar willen aan toevoegen dat je altijd aan het kortste eind trekt als je niet eerst zelf tot rust komt want vanuit boosheid of ongenoegen zie je vaak belangrijke details over het hoofd en het zou jammer zijn dat jij je na het aanklagen van de school nog slechter gaat voelen omdat je niet alle kansen tot samenwerking hebt benut. Begrijp je wat ik bedoel? Doch als de school werkelijk 'niet deugd' dan zal jij vast niet de enige zijn die er zo over denkt en dan kan je beter een gezamenlijke 'klacht' indienen. Indien jij werkelijk alleen zou staan met jouw klacht dan lijkt dit volgens mij eerder een persoonlijk aanvoelen en dan ga je nergens jouw gelijk halen. Denk je hier nog eens goed over na in jouw persoonlijk belang aub? Veel succes en fijn weekend nog!

Bronnen:
http://translate.google.be/translate?hl=nl...

Bij je rechtsbijstandsverzekering of gewoon bij een advocatenkantoor.

Dan moet je bij de Onderwijsinspectie zijn, zie hier: http://www.onderwijsinspectie.nl/

Is afhankelijk van het soort probleem, voor het ene probleem dient men de klachtencommissie te benaderen en voor een andere klacht dient men bij de onderwijsinspectie te zijn, een advocaat heeft men niet direct nodig. De meeste advocaten zijn hier niet in thuis omdat het meestal gewoon door de leerling / ouders opgelost kan worden, men krijgt voor dergelijke gevallen ook geen toevoeging wat betekent dat de advocaat behoorlijk wat geld gaat kosten. Je kunt ook eerst even langs de rechtswinkel, daar kunnen ze vaak jou ook een heel eind op weg helpen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100