in 4 e jaar middelbaar,als ik wil uitschrijven,moet ik met mijn vader mee naar school gaan?

ik ben al 18 jaar terwijl ik in 4de jaar kantoor zit,ik wil geen school meer,als ik wil uitschrijven,moet mijn ouders mee met mij naar school gaan?

Toegevoegd na 2 uur:
ik ben al 18 jaar !!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bovenstaande Bron is handig voor je antwoord. Je bent 18 en dus niet leerplichtig meer. Je hebt geen toestemming van je ouders nodig. Maar wil je dit wel zonder dat je ouders het goed vinden? Bovendien: Is het wel verstandig? In de huidige maatschappij heb je echt opleiding nodig om verder te komen. Vroegtijdig schoolverlaten is een Don't op je CV!!!!

Bronnen:
http://overheidsloket.overheid.nl/index.ph...

Ja. Na je 16e volgt eventueel de kwalificatieplicht die loopt tot de dag waarop de jongere 18 jaar wordt .......of een diploma mbo2, havo of vwo (startkwalificatie) heeft behaald. Jouw ouders zijn verplicht er voor te zorgen dat je op een school staat ingeschreven of dat je je kwalificatieplicht hebt gehaald. Want waar wil je van gaan leven, als je niet meer naar school gaat? http://overheidsloket.overheid.nl/index.php?p=product&product_id=1823 Dus je ouders zullen moeten weten dat je niet meer naar die school gaat. En jouw ouders kunnen het hoofd van de school verzoeken om jou te laten uitschrijven onder bepaalde voorwaarden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100