als een leraar een relatie met een leelring krijgt word die leerling dan ook van school gestuurd

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De leerling hoeft zich geen zorgen te maken. Het kan voorkomen dat een leerling spijt krijgt, niet meer comfortabel voelt of erover wilt praten. Je kunt in dat geval altijd contact opnemen met je decaan of vertrouwenspersoon op school. Het komt heel vaak voor. Hier een documentaire van de KRO:

Als de leerling minderjarig is dan is er een kans dat de ouders hem/haar van school halen. Denk niet dat de schoolleiding de leerling wegstuurt. In geval van minderjarigheid gaat de leraar sowieso weg. In geval van een relatie met een minderjarige is de school bovendien verplicht hiervan melding te maken bij het bevoegd gezag volgens de Wet Meld- en Aangifteplicht Is de leerling meerderjarig en heeft een relatie met een leraar, dan is dit mogelijk maar niet gewenst. De schoolleiding hoeft de leraar niet weg te sturen. Wel wordt er onderzocht of er sprake is van misbruik van gezag.

Ik denk dat er niemand van school word gestuurd want waarom zou dat zo zijn het maakt toch niet uit hoe oud je bent om een relatie op de bouwen met iemand die veel ouder of een stuk jonger is?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100