Is er ook muziek waardoor ik beter kan leren ?

Normaliter vermindert muziek de aandacht tijdens het leren maar ik heb ergens volgens mij gelezen dat bepaalde muziek wel helpt bij het leren. Als dit bestaat kan iemand mij zeggen wat voor muziek ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja die zijn er, zie hieronder CD's voor bij het studeren? Studeren lukt het best met een ontspannen lichaam en een actieve geest. Muziek en geluid zijn heel geschikt om dit te stimuleren. Hemi-Medi heeft een aantal cd's uitgebracht speciaal voor bij het studeren. Bij deze cd's wordt een ontspannen concentratie gestimuleerd waardoor het studeren stukken prettiger en effectiever kan zijn. Er is ook een cd die juist actieve, wakkere concentratie stimuleert. (Deze cd kan ook goede resultaten geven bij ADD/ADHD.) De cd's beïnvloeden op, een natuurlijke manier, de hersengolven tot een patroon dat bijzonder geschikt is voor studie. Deze invloed op de hersengolven is meetbaar met een EEG. Wetenschappelijk bewezen is onder meer dat de gebruikte techniek de samenwerking van beide hersenhelften stimuleert, hemisferische synchronisatie genaamd. Hierdoor heb je meer hersencapaciteit beschikbaar bij het studeren. Bij de Hemi-Medi cd's wordt een techniek met tonen gebruikt om de hersengolven zo te beïnvloeden dat het studeren makkelijker en effectiever gaat. Deze techniek heet: "binaural beat stimulatie" Bij het “Tahoma Community College” is veel onderzoek verricht naar de effecten van ‘binaural beat stimulatie’ op leerresultaten. Zo zijn er op deze site diverse studeer cd's verkrijgbaar Op deze site vind je meer info: http://www.hemi-medi.nl/studie/

Volgens de auteurs van het boek "De onzichtbare gorilla" (over onjuiste intuïties en andere misvattingen) is het een fabeltje dat naar Mozart luisteren de leerprestaties verbeterd. Naar ontspannende muziek luisteren kan helpen, maar het hoeft geen muziek van een beroemde klassieke componist te zijn (er is ook zeker werk van Mozart dat niet echt als ontspannend te omschrijven is!).

Ik geloof niet dat dit het geval is, simpelweg omdat je muziek leuk kan vinden of juist niet leuk vindt, in beide gevallen leid het je af. Persoonlijk kan ik geen muziek bedenken wat mij zou helpen tijdens het studeren. Wel zou je korte pauzes kunnen inlasten en vervolgens wat muziek naar je smaak luisteren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100