wat is het verschil tussen basis en kader ( VMBO)?

Weet jij het antwoord?

/2500

het niveau, basis is niveau 2 en kader is niveau 3 en dan heb je bij ons nog gtl en dat is niveau 4 de theoretische leerweg.

Zowel VMBO-Basis als VMBO-Kader zijn op praktijk gericht, dus voor leerlingen die het best leren door met de praktijk bezig te zijn. VMBO-Basis, waarbij de lesstof op een eenvoudige manier wordt uitgelegd is een niveau lager dan VMBO-Kader, voor leerlingen die lesstof makkelijker oppakken. De Kader-opleiding is helemaal gericht op een functie binnen het kader van de gekozen sector, vandaar de naam. Basis leidt op voor MBO 1 en 2, Kader voor MBO 2 en 3.

kader is een niveau lager dan basis

VMBO basis is vergelijkbaar met B-niveau vroeger. Je krijgt dan ongeveer 16 uur per week praktijk. Met Basis kun je later in het MBO naar niveau 2. VMBO kader is vergelijkbaar met het C niveau van vroeger. Je krijgt ongeveer 12 uur per week praktijk. Met het diploma kun je naar het MBO niveau 3 of 4. (Ook niveau 4 MBO is -meestal- bereikbaar voor kader!) Als je een Basis-diploma hebt en je gaat naar MBO-niveau 2, dan is het ook nog mogelijk om later door te stromen naar niveau 3 en ook 4. Handig voor laatbloeiers! Met VMBO gemengd en VMBO theoretisch (het vroegere D-niveau) kun je naar MBO 4.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100