Wat is het verschil tussen een open of een gesloten sollicitatie?

Wat is het verschil tussen een open of een gesloten sollicitatie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wanneer je een gesloten sollicitatie doet, doe je een sollicitatie naar een vacature die bestaat. Bij een open sollicitatie doe je een sollicitatie naar iets wat er eigenlijk niet is. Je wilt graag bij het bedrijf werken, maar er is geen vacature, toch solliciteer je.

bij een open sollicitatie, solliciteer je op een functie waar geen vacature voor is, je kunt dit dmv een brief doen, maar ook bij een bedrijf langs gaan. Een gesloten sollicitatie is niet het goede woord, je kunt buiten een open sollicitatie ook solliciteren op een vacature in de krant of internet, dan vraagt het bedrijf om personeel en daar solliciteer je dan voor.

Bij een open sollicitatie ben je zelf op het bedrijf gekomen, en niet door middel van een vacature. Bij een gesloten sollicitatie solliciteer je alleen voor een bepaalde functie bij een bedrijf.

De brieven verschillen niet zo heel erg veel tussen een open of gesloten sollicitatie. In het geval van een gesloten sollicitatie worden bepaalde kerneigenschappen en competenties specifiek benoemd in de vacature. Wanneer je een open sollicitatiebrief stuurt zijn deze uiteraard niet expliciet benoemd. Het raadzaam ook hier de kerneigenschappen en competenties in te vermelden ter overtuiging van jouw kwaliteiten.

Bronnen:
http://voorbeeldsollicitatiebrief.info/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100