welke vakken heb ik nodig voor Psychologie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Psychologie is een universitaire studie. Als vooropleiding moet je in het bezit zijn van: - het einddiploma vwo: gymnasium, atheneum; of - een propedeusediploma van een hbo-instelling behaald in of na 1986; of - een einddiploma van een hbo-opleiding; of -een propedeuse, bachelor- of doctoraaldiploma van een andere universitaire opleiding. Iedereen die psychologie wil studeren, moet wiskunde op vwo-niveau beheersen. Heb je dat niveau niet, dan is sprake van een wiskundedeficiëntie. Die deficiëntie moet je wegwerken met een wiskunde cursus op de universiteit. Verder is het belangrijk om je talen goed te kennen, met name de Nederlandse en Engelse taal. Als onderzoeker zal je namelijk in het Nederlands en Engels moeten schrijven en mogelijk krijg je ook lesmateriaal in het Engels. In de meeste beroepen waarbij je als psycholoog werkzaam bent moet je met mensen praten. Toegevoegd na 6 uur: ---------- HBO toegepaste psychologie ----------- Als aanvulling wil ik ook vermelden dat je ook op HBO niveau een opleiding toegepaste psychologie kunt doen. Hiermee wordt je geen psycholoog, maar coach of hulpverlener. Voor een HBO opleiding zijn de ingangseisen natuurlijk veel minder zwaar: Havo - nieuwe profielen: Natuur & Techniek, Natuur & Gezondheid. Economie & Maatschappij, Cultuur & Maatschappij met wiskunde A of B. Havo - oude profielen: Natuur & Techniek, Natuur & Gezondheid. Economie & Maatschappij, Cultuur & Maatschappij. Vwo: je bent met elk oud en nieuw profiel toelaatbaar. ---------------------------- Een goed artikel over wat je wordt met een universitaire studie Psychologie en een HBO opleiding staat in de bijlage.

Bronnen:
http://mens-en-samenleving.infonu.nl/oplei...
http://wetenschap.infonu.nl/diversen/38498...
http://www.carrieretijger.nl/opleiding/soc...
Universiteit van Leiden

Wiskunde is handig om met statistieken om te kunnen gaan.

Filosofie is handig, zodat je je in meerdere meningen en dus belevingen kunt vinden, maar eigenlijk zijn er geen vakken die je per se nodig hebt.

Om psychologie te gaan studeren moet je in bezit zijn van een van de volgende diploma's: * Een vwo-diploma (gymnasium/atheneum) * Een hbo-diploma * Een propedeuse diploma (wo of hbo) Een andere mogelijkheid is het afleggen van een toelatingsexamen, het colloquium doctum. Bovendien moet je verplicht wiskunde A of B in je vakkenpakket hebben gehad. Engels en in mindere mate biologie zijn gewenste vakken

Bronnen:
http://www.psyonline.nl/destudie.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100