Als je een Cultuur-Maatschappij profiel kiest zonder wiskunde, heb je dan weinig kans op een baan?

De leraar zegt dat als je geen wiskunde kiest in het vrije deel, dat je dan weinig kans op een baan hebt. Ik was eigenlijk helemaal niet van plan om wiskunde te kiezen, maar nu ik dit hoorde wilde ik maar wiskunde A kiezen. wie weet of het ook zonder kan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het heeft niet zozeer met je baan te maken, maar vooral met je vervolg opleiding. Heel veel opleiding vereisen wiskunde A/B voor toelating.

dat hangt er heel erg van af wat voor vervolgopleiding je wil doen. sommige opleidingen vragen alleen havo, sommige vragen bepaald profiel en sommigen vragen bepaalde vakken.

Alhoewel wiskunde absoluut handig is voor je algemene ontwikkeling, en je later dat wel zal inzien, hoeft het absoluut niet te betekenen dat je geen baan kan vinden. Natuurlijk, als je de PABO wil gaan doen heb je wiskunde nodig maar misschien wil jij maatschappelijk werk en dienstverlening gaan studeren of iets dergelijks, en daar heb je weer geen wiskunde voor nodig. Kortom, oriënteer je op je vervolgopleiding, kijk of je in die richtingen wiskunde nodig heb en op basis daarvan neem je het mee of laat je het vallen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100