Welk vak wat nu niet op scholen wordt gegeven zou jij graag toegevoegd willen zien?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Financieel onderwijs. De basisbeginselen van het fenomeen geld, hoe je dat maar één keer kunt uitgeven, waar je normaal van moet kunnen leven en wat het verschil is tussen nuttige en nutteloze uitgaven, dat je niet moet kopen wat je 'nodig' hebt, maar waar je niet buiten kan. Ik heb sterk de indruk dat deze basiskennis bij veel jongeren (waarbij ik 'jongeren' nog wel wil oprekken tot tegen de 30 en ouder) ernstig ontbreekt.

Kendo, japans stokvechten. Het is in japan een schoolvak. Niet competetief, goed voor de motoriek, discipline, concentratie, als uitlaatklep voor energie/agressie en een mooie oefening in loslaten van "het denken". Toegevoegd na 1 uur: En een oefening in non-dualiteit. Iets wat Jaap van Zweden tevergeefs bij Zomergasten aan Margriet van der Linden duidelijk probeerde te maken.

Een vak dat niet bestaat: ''Stressloosheid'', een vak waarbij uitgelegd wordt hoe je met stress om kunt gaan en hoe je gebeurde dingen op school van je af kunt zetten. Met praktijkoefeningen.

Nederlands en rekenen. Of hebben ze dat inmiddels weer in het pakket genomen?

Bewust leven.

vrijetijdskunde

Omgangskunde!

een vak waar ministerie wordt uitgelegd.

- Koken, lijkt mij heerlijk ontspannend om na 4 uur les een taart te gaan bakken ofzo. Het is in Amerika een vak, en ik denk als voorbereiding op de studententijd (voor sommige) erg nuttig. - Debatteren, om mensen meer te laten nadenken over hun mening van: "dat vind ik gewoon". - Etiquette/sociale omgangsvormen: Hoe ga je normaal/beleefd met mensen om. Bijvoorbeeld dat je respect moet hebben voor je leraar.

Zen meditatie (rust, eenvoud en respect) Massage (overwint de angst van het aanraken)

Telefoneren...

yoga i.p.v. gym, dus lekker lui en ontspannen. maar ik zit niet meer op school, dus het maakt me niet zoveel uit hoor.

Aangezien de laatste tijd alles draait om E.Q. (ipv IQ), en het enorm belangrijk is hoe je sociaal in elkaar steekt, lijkt het me heel zinnig om daar eens les in te gaan geven. Ook omgang met elkaar en anderen, en anderen die anders zijn...

Ik denk dat er een vak moet komen wat jongeren bewust maakt van de praktijk. Een soort wekelijkse stage. Een vrij ruim begrip, maar je zou iets kunnen bedenken dat jongeren bijvoorbeeld een documentaire over de zorg instellingen, bejaarden huizen, openbaar vervoer, verkeerspolitie en dergelijke moeten maken. Hierdoor raken ze bewust betrokken met de samenleving.

spiritualiteit droomkunde aikido (of andere vechtsporten (ik vind het belangrijk dat je je agressie kan uiten en dat je jezelf kan verdedigen) algemene ontwikkeling omgang technologie (dat je leert omgaan met alle nieuwe dingen als IPod programmeren en dat soort dignen)

Kinderen / opvoeding.Van baby t/m puber.Ook TV programma "baby te huur" terugkijken en erover discussieren. Zo komen wellicht ook problemen aan het licht van kinderen in de klas.

NLP zodat kinderen leren hoe ze als volwassene onbeperkt zichzelf kunnen zijn.

Rethoriek en Logica: een doede basis om verstandig met elkaar te praten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100