Wat is de imparfait van avoir in het frans?

Ik moet maandag een toets maken van de ww van frans en als ik het goed doe kan ik nog overgaan? Dus zouden jullie willen helpen? Alvast dank

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

j'avais enz... Toegevoegd na 46 seconden: Wow dat was wel een heel kort antwoord. Ik heb een site gevonden met de hele vervoeging van het werkwoord: http://www.mijnwoordenboek.nl/werkwoord/avoir Succes met de toets! Toegevoegd na 6 minuten: j`avais tu avais il; elle avait nous avions vous aviez ils; elles avaient Ik heb trouwens nog een tip om dit te leren, ik hoop dat je er wat aan hebt. Schrijf op de ene kant van een notitieblaadje (van die kleine, vierkantje blaadjes oid) hebben en aan de andere kant alle vervoegingen die je moet kennen en probeer het zo te leren. Dit werkt vooral wanneer je het met meerdere werkwoorden moet doen, want dan leer je de betekenis en door het op te schrijven onthoudt je het ook beter. Werkte bij mij altijd erg goed!

Google > imparfait avoir > ik doe een gok. j`avais tu avais il; elle avait nous avions vous aviez ils; elles avaient Hier heb je alleen niks aan, je moet het leren en niet alleen een keertje zien.

Bronnen:
http://www.mijnwoordenboek.nl/werkwoord/avoir

J'avais Tu avais Il/elle/on avait Nous avions Vous aviez Ils/elles avaient

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100