Hoe kan ik netjes een baan aanbod afwijzen?

Ik heb een baan aangeboden gekregen tijdens mijn tweede sollicitatiegesprek. Veel dingen tegenover elkaar neergezet t.o.v. mijn huidige baan.

Na veel denken heb ik toch besloten om de baan niet te nemen en bij mn huidige werkgever te blijven. Ik ben echter niet goed in dit te verwoorden. Ik heb geen flauw benul hoe ik netjes kan toelichten dat ik het loon toch veel te laag vind. Ik heb met mijn werkgever gepraat en die heeft mij ook een tegenbod gedaan waardoor ik hier van parttime naar fulltime ga inclusief een loonsverhoging van 2,50 per uur.

Met het onderhandelen met de andere partij ging er al met moeite 50 euro op het brutoloon bij, ik zie het niet meer zitten om te onderhandelen aangezien ik het toch niet hoger zie worden.

Hoe kan ik netjes verwoorden dat ik de baan niet neem vanwege het lage loon?

Weet jij het antwoord?

/2500

De specifieke reden geef je op door te zeggen dat je kiest voor de gunstiger voorwaarden van andere werkgever. Is niet moeilijk of onbeleefd, jij kiest voor beter. Zou je toch nog een poging willen wagen, kun je vragen of er nog ruimte zit in de onderhandelingen. "Zit er nog een aanvulling in van uw kant?" Het hoeft niet altijd meer bruto salaris te zijn, ook de secondaire voorwaarden zijn belangrijk, zoals bv een auto van de zaak.

Zeg gewoon netjes: 'Dankuwel voor het aanbod, maar ik heb toch iets anders besloten, en ik denk gewoon niet dat dit helemaal mijn ding is.'

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100