Hoe kun je je het beste voorbereiden op een leestekst/toets van Duits, Nederlands en Engels?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zoals iemand anders ook al zei: Oefenen, oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Oefening baart kunst. Ik weet niet op welk niveau je zit. Maar ik heb wel een goede site voor je om examens/oefentoetsen te oefenen. Als de teksten van jouw niveau echt te moeilijk zijn, raad ik je aan om de teksten van een niveau lager te oefenen. Als je resultaten daarvoor goed zijn, zou je dan weer terug kunnen naar je eigen niveau. Maar zorg er wel voor dat je aan het eind van het cursusjaar je niveau bereikt hebt waar je dan op zit, anders loop je het volgende jaar achter. Bij een leestekst/toets weet je van te voren nooit wat er gevraagd kan worden omdat je er gewoonweg niets hebt voor hoeven leren en het moet kunnen worden afgenomen zonder dat je iets hebt hoeven te leren. Het oefenen met examenteksten is een optie, maar zorg er ook voor dat je veel van de buitenlandse werkwoorden kent (bij Engels en Duits) en dat je bij alledrie de talen een grote woordenschat hebt. Bij Nederlands kan het helpen om voor begrijpend lezen hoog te staan. Dat had je misschien op de basisschool, maar daar kun je nu ook gewoon mee oefenen door een examen Nederlands op jouw niveau te maken. Nou, ik hoop dat je nu voldoende tips hebt gekregen van me;). Hier heb ik nog de link voor je. Je moet doorklikken naar je niveau en dan het vak en dan een examenjaar. http://examen.kennisnet.nl/

Oefenen, oefenen, oefenen en nog een keer oefenen. Er is namelijk geen theorie, hoe je dat goed kan doen. Het meeste wat je moet hebben is aanleg. Door veel te oefenen kan je jezelf wel een beetje trainen. Toegevoegd na 6 uur: Kijk je teksten na, die je geoefend hebt, en ga dan uitvinden waarom de antwoorden fout zijn en hoe je op het goede antwoord had moeten komen. Dit wil ook nog helpen.

Voor duits en Enges teksten hoeven wij nooit te leren, maar als je geen woordenboek mag gebruiken is het misschien handig als je je woordjes van Duits/Frans naar Nederlands leert. voor Nederlands moet je waarschijnlijk wat begrippen kennen. Als je die leert is er niets meer aan de hand. Je kunt ook nog oude teksten opnieuw maken als oefening.

Pak een boek dat je interessant vind, en lees dit. Dat is echt de enige manier. Tijdens de toets: Begin met de vragen een keer door te lezen. Dan weet je ín je achterhoofd' welke dingen ze over de tekst willen weten. Tijdens het lezen kan je dan al met potlood krabbels maken in de kantlijn. Ook lees je de tekst dan meer met een doel.

Probeer wat woorden uit je boek te leren, dan is de tekst makkelijker te begrijpen. Of je kunt Duitse/Engelse teksten lezen. Voor Nederlands is het misschien ook handig als je bijv. De signaalwoorden leert, of de tekstverbanden. (moesten wij altijd wel) Succes!

lees boeken waarvan je zeker weet dat ze in deze drie talen te vinden zijn, zoals harry potter, die heb je in alle talen van de wereld. Naast lezen is luisteren ook erg belangrijk. Door je luistervaardigheid te trainen creeer je een groter woordbeeld

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100