Is het "het SO" of "de SO" ?

Toegevoegd na 10 minuten:
SO staat voor schriftelijke overhoring

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als SO staat voor "schriftelijke overhoring", dan is het "de SO", want overhoring is een de-woord. Als SO staat voor "speciaal onderwijs", dan is het "het SO", want onderwijs is een het-woord. Toegevoegd na 1 uur: DE so dus.

Bronnen:
http://taaladvies.net/taal/advies/tekst/39/

So kan verwijzen naar: * de suffix '.so' bij filenamen op een Linuxsysteem die wijzen op een shared library (dynamische bestandsbibliotheek) of een dynamically loadable object *Speciaal onderwijs (Het) *Secundair onderwijs (Het) *So (fluit), een Koreaanse bamboefluit ( De) * de 5e toon so in het relatieve toonladdersysteem (Do re mi fa so la si do) SO kan verwijzen naar: * Schoolonderzoek (SO), toets in het middelbaar onderwijs (Nederland) (Het) * Schriftelijke overhoring (SO), een kleine versie van een proefwerk (De)

Het is de overhoring. Toch zou ik het SO zeggen. Interessante vraag. Ik zal mijn hbo lerares eens vragen.

Het is de SO, als het staat voor overhoring. In mijn tijd stond het voor (het) schoolonderzoek. Grappig genoeg kan ik me niet herinneren of ik ooit "het" ervoor heb gezet. "Wat had jij voor je SO?", "Volgende week SO". Nee, ik weet bijna zeker dat ik er nog nooit een lidwoord bij heb gebruikt. :-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100