Bij welke studie richt je je op onderzoek?

Ik ben bezig met een debat voor Nederlands en merk dat ik het opzoeken op internet etc. heel erg leuk vind. Nu zou ik hier later iets mee willen doen. Is er een studie (universiteit) die zich hier op richt? Of een studie die er bij in de buurt komt?
Als deze studies niet bestaan, weet dan iemand een baan die er misschien mee te maken heeft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Over het algemeen mag je ervan uitgaan dat alle universitaire studies je opleiden tot onderzoeker. MBO is vooral op de praktijk gericht en HBO zit hier tussenin.

De studies die ik kan bedenken: Archeologie, wiskunde, taalkunde(waar komt de taal vandaan) geografie, oceanografie Je kunt het zo gek niet noemen of je hebt er onderzoekers is. Onderzoek ter plekke, of in boeken en op internet. Ik heb een tijdje een baan gehad om mensen te helpen uit te zoeken op welke bijstand ze recht hadden, dat is ook al en soort onderzoek. Dus bedenk gewoon welke richting je interesse heeft, en je vindt vast wel iest wat je leuk vindt

Het werkelijk richten op onderzoek doe je na dat je bent afgestudeerd. Dan kun je als AIO verder studeren en je richten op onderzoek. Ben je dr.

Geschiedenis. Daar leert men je eigenlijk opzoeken en researchen.

Als het je om het opzoeken van informatie gaat is de studie Informatiedienstverlening- en management misschien iets voor je? Je kunt terecht bij uitgeverijen, telecom- en internetbedrijven en culturele instellingen. Maar ook bij overheidsinstanties, bibliotheken en de media (radio, televisie, kranten). Op een televisieredactie bijvoorbeeld zul je als informatiespecialist je vooral bezighouden met het snel en efficiënt vergaren van informatie. Als afgestudeerde IDM’er kun je echter ook bij een bibliotheek als documentalist gaan werken: je verzamelt en beheert dan informatie. Bijvoorbeeld door het aanleggen van (digitale) knipselmappen over actuele onderwerpen. De studie Informatiedienstverlening en -Management leidt op tot diverse beroepen binnen het informatievak: * Bibliothecaris * Content manager * Consultant information management * Documentalist * Informatiespecialist * Informatiemakelaar * Informatiemanager * Mediatheekmanager (hoofd-mediathecaris bij een grote onderwijsinstelling) * Webcoördinator

Bronnen:
http://www.carrieretijger.nl/opleiding/eco...

Er is zeker een studie voor, informatiekunde!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100