Hoe word ik Architect?

Ik studeer nu bouwkunde aan de Hogeschool van Utrecht. Zit nu in mn eerste jaar en haal mn propedeuze im dit jaar. Wat is vanaf hier de beste/kortste manier om architect te worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In Nederland hoef je officieel geen architect te zijn om gebouwen te mogen ontwerpen. Als jij denkt dat je goed kunt ontwerpen, lever je een bouwtekening in bij de gemeente en vraag je een vergunning aan. Als zij het goedkeuren, mag je gaan bouwen. Als je officieel architect wilt worden, zoals ik, moet je bouwkunde studeren aan een technische universiteit. Je kunt ook eerst naar de technische hogeschool gaan en daarna een vervolgstudie aan de Academie van Bouwkunst doen. http://www.origins-architecten.nl/ Toegevoegd na 59 seconden: Hier is de vraag al eens gesteld: http://www.goeievraag.nl/vraag/eisen-architect-wilt.87029 Toegevoegd na 10 uur: "zoals ik" staat er nog tussen. Maar de tekst is niet van mij en ik ben geen architect.

Bronnen:
http://www.stoereberoepen.nl/index.php?opt...

Het beste kan je met de adviseurs op je school gaan praten. Die kunnen je het beste advies geven. Ook als het bijvoorbeeld handig is om tijdens je opleiding wat extra vakken e.d. te volgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100