wat kan ik doen tegen een school?

ik wordt geschorst met de reden agressief gedrag terwijl dat niet zo is en niemand er wat over kan bevestigen... 2e keer op een rij dat ze dit doen... de vorige leraar heeft gemeld aan mijn mentor dat hij niet eens boos was.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kan heel veel doen, nooit opgeven. Je ouders zijn een belangrijke tool. Laat ze praten met degene die je geschorst heeft en als dat niet werkt dan ga je met je ouders naar de directeur. De directeur bleek de beste bemiddelaar te zijn die je op school terrein kan vinden. Hij kijkt namelijk niet alleen naar de belangen van de leraren maar ook die van de leerlingen(geld niet op een prive school). Als dit niet werkt ga je, met je ouders, naar de ouders van de mensen die jouw dit onrecht hebben aangedaan. Als dit niet werkt heb je altijd nog politie maar door de bureaucratie en veel ander werk denk ik niet dat ze veel tijd aan je gaan besteden zoals vroeger. Als dit niet werkt dan kun je gaan interveren zoals je laten interviewen met een onafhankelijke schoolkrant. Dit laat leraren misschien inzien dat je achter je standpunt staat. Het belangrijkste is dat je niet opgeeft want dan heb je verloren. Misschien is acceptatie ook juist, maar dan gebeurt er niks in de wereld. Je moet ook altijd serieus blijven want dat stellen leraren op prijs in zo'n situatie.

Misschien met je ouders naar de persoon die je geschorsd heefd

Ik zou inderdaad met je ouders samen een gesprek aanvragen met je mentor. Vaak lost dit een hoop op.

Toch vreemd, je wordt geschorst om niets! Weet je dat echt zeker? Ik zou toch echt eens samen met je ouders gaan praten. Misschien heb je anders een oom of tante die met je mee kan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100