iemand een goed onderwerp voor een engels debat?

ik zit in 3 havo en ik moet met een vriendin een engels debat houden het mag overal over gaan maar het liefst wel over een onderwerp waar goede argumenten (voor en tegen) bij te bedenken zijn.
alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

je kan het hebben over torenflats in de stad. ben je daar voor of tegen? je kan het ook over donorschap hebben, maar dan over het systeem daaromheen dat ze bijv. niets zeggen over dierproeven. je kan het ook over reclames houden, dat ze meer informatie en duidelijkere info moet krijgen. over de euro .. ben je er voor of tegen ? je kan het ook hebben over school uniformen of over het dragen van make-up over het plukken van bloemen

Wat ik de laatste tijd veel over zag op tv is het fokken van honden. Het is op dit moment als zover doorgegaan dat bijvoorbeeld de engelse bulldog alleen via een keizersnede terwereld komen en dat ze bijna alle maal problemen met de luchtwegen hebben. Dan heb je ook nog de chavaliers. Deze honden zijn zo doorgefokt dat ze een kleiner hoofdje hebben gekregen, waardoor minstens 90% van deze honden aan chronische hoofdpijn lijden.. Je zou dus tegen kunnen zijn omdat de gezondheid van het dier in het geding is, maar je hebt ook de andere kant dat mensen een mooi dier willen. Verder zou je het bijvoorbeeld over LIbie kunnen hebben. Moeten de landen wel of niet wat doen aan de siuatie in Libie? Hopelijk heb je er wat aan.

Verlagen/verhogen van de wettelijke leeftijd waarop je kunt:Auto/brommer rijden alcohol gebruiken stemmen

Jullie kunnen het gaan hebben over b.v. euthanasie, over de voordelen en nadelen van vrienden, over een kind krijgen op je 60ste.

Waar iedereen een uitgesproken mening over heeft is : 1) Is er leven na de dood ? 2) Bestaat er een god , en in welke vorm zie jij die ? 3) Dingen die we niet zien of kunnen bewijzen (zoals buitenaards bestaan)

Moet William koning worden, of toch eerst zijn pa Charles?

Het invoeren van de euro op de britse eilanden.

Kies een onderwerp waar jullie samen al veel vanaf weten. Dat praat makkelijker omdat je je dan voornamelijk bezig hoeft te houden met het debat en de woorden en minder met het onderwerp zelf

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100