moet je latijn studeren om dokter te worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee maar het is wel handig want veel medicijnen en ziektes hebben een latijnse naam

Nee vroeger wel, maar nu niet meer.

Hoef niet, het is wel handig.

ZEKER NIET, het kan op sommige punten handig zijn, zoals corpus (lichaam) wordt soms in als term gebruikt, maar het is ECHT niet nodig!

nou, weet n iet precies wie de andere antwoorden hebben gegeven, maar de latijnse taal hoef je misschien niet te weten maar, ik heb cursus doktersassistent, assistente dus en heb meer dan duizend latijnse woorden, ziektebeelden, lichaamsdelen uit mijn hoofd geleerd, studeren zeker de taal kennen niet.

Nee. Uiteindelijk moet je gewoon de medische termen van buiten kennen (of het nu latijn of swahili of oud-chinees zou zijn, dat maakt niet uit). Immers, de grootste moeilijkheid bij latijn is niet de woorden kennen, maar de juiste vervoegingen kennen en kunnen toepassen. Het enige voordeel dat je zou hebben uit een grondige kennis van de latijnse taal is dat je bijvoorbeeld uit de naamval extra informatie zou kunnen afleiden over de eigenschappen van de medische term.

Nee, je moet geneeskunde studeren om arts te worden, maar het is wel handig als je latijn hebt gehad op de middelbare. Maar ik zit op een gymnasium en eigenlijk leer ik bij latijn nauwelijks woorden die te maken hebben met medische dingen.

Om aan de geneeskunde studie te mogen beginnen zijn er twee vakken als verplicht gesteld; scheikunde en natuurkunde. Latijn is dus niet verplicht en het is ook niet noodzakelijk. Natuurlijk worden er veel Latijnse benamingen gebruikt, bijv bij anatomie, maar dat is eigenlijk toch oridinair stampen, om dat onder de knie te krijgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100