Ik ben op zoek naar allerlei soorten instrumentale muziek om in klas te gebruiken waarop kinderen kunnen bewegen/die kinderen kunnen naspelen/...

Weet jij het antwoord?

/2500

castagnetten, sambaballen, triangel of bedoel je dit als oproep om instrumenten te verzamelen?

Onder het trefwoord bewegingsliedjes zijn heel veel mogelijkheden te vinden: - http://www.kinderliedjes.info/html/specials/beweging/overzicht.htm - http://www.bladmuziekshop.nl/bewegingsliedjes-voor-kinderen-p-166817.html - http://www.ippelstippel.nl/werkwijze/assets/liedjes%20en%20versjes.pdf enz. enz.

Uit de klassieke muziek: Carnaval des Animaux van Camile Saint Saens De Vlucht van de Hommel van Rimsky-Korsakov De Schilderijententoonstelling van Moessorgski Delen uit Peer Gynt van Grieg De Moldau van Smetana De Notenkraker van Tsjaikovski En verder natuurlijk allerlei vrolijke en droevige muziek, dansmuziek, stampmuziek, balletmuziek e.d.

Ik weet niet voor welke leeftijd je muziek zoekt, maar Peter en de Wolf van Prokofjev is leuk om na te spelen. De verschillende instrumenten verbeelden de personages in het verhaal, waar dan weer andere bewegingen bij horen. De strijkers zijn Peter, die de wolf (de hoorn) te slim af is. De vogel is de fluit, de kat de klarinet, de eend de hobo, de jagers zijn pauken en opa de fagot. Je kunt bij dit muziekstuk ook allerlei andere verwerkingsactiviteiten verzinnen, zoals tekenen op muziek (welke emotie roept muziek op?), een toneelstuk, zelf een verhaal verzinnen met muziekinstrumenten, etc. Toegevoegd na 1 minuut: In de link staat het hele verhaal van Peter en de Wolf. Onderaan de pagina staat ook een link naar het mp3-bestand van de muziek.

Bronnen:
http://www.beleven.org/verhaal/peter_en_de_wolf

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100